Islannin lento ei pysähdy - sensaatiomainen tasapeli Portugalia vastaan!

Karsintojen suurin yllättäjä Islanti jatkoi lentoaan EM-lopputurnauksessa. Pikkusaaren futisihme taisteli 1-1-tasapeliin Cristiano Ronaldon johtamaa jättiläistä Portugalia vastaan.

urheilu
Islanti juhlii 1-1-tasoitusta Portugalia vastaan
AOP

Turnauksen viimeisetkin joukkueet nähtiin vihreän veran EM-näyttämöllä, kun karsinnoissa liitänyt Islanti haastoi F-lohkon ottelussa huippumaa Portugalin.

EM-kisojen ensikertalainen Islanti aloitti lopputurnausurakkansa räväkästi, kun Gylfi Sigurdssonilla oli heti pelin alussa kaksi maalintekopaikkaa vastahyökkäyksessä. Sigurdsson harhautti itselleen jalan vapaaksi ja laukoi väkevästi, mutta Rui Patricio torjui sekä islantilaisen ensimmäisen vedon että kakkospallon.

Sigurdssonin tilanteen jälkeen peli oli pitkälti Portugalin pyöritystä. Nani ja Cristiano Ronaldo pääsivät huippupaikkoihin, mutta Hannes Halldórsson vei Islannin maalilla pidemmän korren. Puolen tunnin pelin jälkeen Halldórsson joutui kuitenkin antautumaan Nanin edessä. Andre Gomes syötti hyvän passin laidalta ja Nani sijoitti pallon varmasti etukulmaan.

Portugali jatkoi hallintaansa ilman lisämaaleja, joten tauolle mentiin Portugalin 1-0-johdossa. Paussin jälkeen Islanti iski maalin täysin puskista. Saarelaisilta ei ollut nähty kunnon hyökkäyksiä puoleen tuntiin, mutta Portugalin puolustus unohti 50 minuutin kohdalla Birkir Bjarnasonin aivan yksin takatolpalle. Baselin pelaaja pääsi laittamaan keskityksen rauhassa volleyllä ohi Rui Patricion. 1-1-maali oli samalla Islannin historian ensimmäinen jalkapallon arvoturnauksessa.

Molemmilla oli ottelun lopussa vielä paikkansa voittomaaliin, mutta verkko ei enää heilunut. Lopputulos 1-1 oli Islannin kannalta sensaatiomainen tulos ensimmäisessä EM-ottelussa. Portugalin pukukopissa lieni ottelun jälkeen hiljaista.

Lohkon kärjessä on ensimmäisen kierroksen jälkeen yllätten Unkari. Portugali kohtaa seuraavaksi avausottelunsa Unkarille hävinneen Itävallan. Islanti puolestaan yrittää pysäyttää Unkarin. Molemmat ottelut pelataan lauantaina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat