Hyppää sisältöön

Ministeri myönsi urheilijaeläkkeitä – mukana Seppo Räty ja Marja-Liisa Kirvesniemi

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen myönsi urheilijaeläkkeen Seppo Rädylle, Marja-Liisa Kirvesniemelle, Jouko Gripille ja Timo Mäkiselle.

Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt neljälle urheilijalle ylimääräisen urheilijaeläkkeen. Täysi eläke myönnettiin Jouko Gripille, Timo Mäkiselle sekä Seppo Rädylle. Osaeläke myönnettiin Marja-Liisa Kirvesniemelle.

– Nämä urheilijat ovat sinivalkoisia suuruuksia, joiden saavutukset ovat jättäneet pysyvän jäljen kansakunnan muistiin. He ovat vieneet Suomea maailmalle ja osoittaneet kovan työn ja sinnikkyyden voiman. Pidän tärkeänä, että huippu-urheilua arvostetaan Suomessa. Yhteiskunnan tuki on yksi osoitus tästä, Grahn-Laasonen sanoo.

Valtion ylimääräinen urheilijaeläke voidaan myöntää urheilijalle tunnustukseksi Olympiakisoissa saadusta kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta.

Kirvesniemi on maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari. Räty on keihäänheiton maailmanmestari ja saavuttanut urallaan kolme olympiamitalia. Grip on moninkertanien paralympiavoittaja. Mäkinen on puolestaan historian ensimmäinen suomalainen rallin MM-osakilpailuvoittaja.

Määräaikaan mennessä eläkettä haki 32 urheilijaa. Täysi eläke on 1324,32 euroa kuukaudessa ja osaeläke puolet siitä. Eläkkeestä maksetaan veroa. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon hakijan sosiaalinen asema ja verotettavat tulot.