Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ministeri myönsi urheilijaeläkkeitä – mukana Seppo Räty ja Marja-Liisa Kirvesniemi

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen myönsi urheilijaeläkkeen Seppo Rädylle, Marja-Liisa Kirvesniemelle, Jouko Gripille ja Timo Mäkiselle.

urheilu
Seppo Räty
Heikki Haapalainen / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt neljälle urheilijalle ylimääräisen urheilijaeläkkeen. Täysi eläke myönnettiin Jouko Gripille, Timo Mäkiselle sekä Seppo Rädylle. Osaeläke myönnettiin Marja-Liisa Kirvesniemelle.

– Nämä urheilijat ovat sinivalkoisia suuruuksia, joiden saavutukset ovat jättäneet pysyvän jäljen kansakunnan muistiin. He ovat vieneet Suomea maailmalle ja osoittaneet kovan työn ja sinnikkyyden voiman. Pidän tärkeänä, että huippu-urheilua arvostetaan Suomessa. Yhteiskunnan tuki on yksi osoitus tästä, Grahn-Laasonen sanoo.

Valtion ylimääräinen urheilijaeläke voidaan myöntää urheilijalle tunnustukseksi Olympiakisoissa saadusta kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta.

Kirvesniemi on maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari. Räty on keihäänheiton maailmanmestari ja saavuttanut urallaan kolme olympiamitalia. Grip on moninkertanien paralympiavoittaja. Mäkinen on puolestaan historian ensimmäinen suomalainen rallin MM-osakilpailuvoittaja.

Määräaikaan mennessä eläkettä haki 32 urheilijaa. Täysi eläke on 1324,32 euroa kuukaudessa ja osaeläke puolet siitä. Eläkkeestä maksetaan veroa. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon hakijan sosiaalinen asema ja verotettavat tulot.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat