Griezmann pelasti Ranskan nöyryytykseltä - Albanian taistelu kesti 89 minuuttia

EM-kisat voitolla Romaniasta aloittanut Ranska kaatoi Albanian 2-0 nihkeän esityksen jälkeen. Albania taisteli kisaisäntää vastaan erittäin pirteästi, mutta Antoine Griezmannin ja Dimitri Payet'n viime hetkien maalit ratkaisivat voiton galleille.

urheilu
Ranskan Antoine Griezmann puskee viime hetkien voittomaalin Albanian verkkoon.
EPA

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps päätti lähteä Albania-otteluun ilman tähtipelaajiaan Paul Pogbaa ja Antoine Griezmannia. Ensimmäisessä ottelussa loistanut Dimitri Payet istutettiin kymppipaikalle ja laidassa tilaisuutensa sai ManUn laituri Anthony Martial.

Albania yllätti muutoksia tehneet kisaisännät avauspuoliajalla kapteeninsa, ex-VPS-pelaaja Ansi Agollin johdolla. Ranskalla oli vaikeuksia murtautua Albanian puolustuksen läpi, ja pirteästi pelannut altavastaaja sai luotua useita potentiaalisia tilanteita gallien maalille. Avauspuoliaika oli kuitenkin maaliton.

Deschamps teki muutoksia tauolla. Ranska vaihtoi paussilla Paul Pogban kentälle Anthony Martialin tilalle, ja Kingsley Comanilla oli heti kakkosjakson alussa maalintekopaikka Giroud'n keskityksestä. Kisäisäntä sai pelinsä paremmin kohdilleen ja Albanian puolustuksesta alkoi löytyä tilaa sinipaitojen myllerrykselle. Olivier Giroud tuhlaili paikkoja urakalla, ja kesken ranskalaispainostuksen Albania sai vastahyökkäyksessä pallon tolppaan. Myös toisessa päässä kolisi, kun Giroud puski pallon pystypuuhun.

Griezmannin kentälletulo ja Albanian väsyminen piristivät ranskalaisten hyökkäyspeliä entisestään. Palkinto tuli hetki ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, kun Antoine Griezmann puski Ranskan johtoon Adil Ramin upeasta keskityksestä. Dimitri Payet viimeisteli vielä lisäajalla Ranskalle 2-0-voiton.

Ranska varmisti voitolla tiensä neljännesvälieriin. Albania on todella lähellä putoamista jatkosta.

A-lohkon tilanne

Ranska 2 2 0 0 4-1 6

Sveitsi 2 1 1 0 2-1 4

Romania 2 0 1 1 2-3 1

Albania 2 0 0 2 0-3 0

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat