1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huippuhiihtäjiä tukenut yhtiö yrityssaneeraukseen - asiakirjat salaisiksi viideksi vuodeksi

Espoon käräjäoikeus on määrännyt One Way Sport Oy:n yrityssaneeraukseen. Vakavista talousongelmista kärsivä yhtiö haki itse menettelyn aloittamista.

Kuva: Tomi Hänninen

Useita huippuhiihtäjiä ja maajoukkueita sponsoroinut One Way Sport Oy on päässyt yrityssaneeraukseen. Espoon käräjäoikeus teki päätöksen menettelyn aloittamisesta torstaina.

- Tämä oli odotettu päätös, nyt lähdetään uudelta pohjalta jatkamaan, kommentoi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Lasse Korppi.

Yhtiö haki saneeraukseen toukokuun lopussa vakavien talousongelmien vuoksi. Yhtiö oli hakemuksensa mukaan maksukyvytön.

Oikeuden päätöksestä ilmenee, että velkojista Nordea Pankki Suomi Oyj ja Finnvera Oyj olivat jättäneet saneerausmenettelyn aloittamisen käräjäoikeuden päätettäväksi. Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Verohallinto eivät olleet ottaneet kantaa asiaan. Veloista 17,5 prosenttia edustaneet Ke Tian Pei, Top One Ltd, Apollo International Holding Ltd ja Xiamen Sunrise Sports Co Ltd olivat puoltaneet saneeraushakemusta. Yhtiön velat olivat hakemuksen mukaan yhteensä noin 6,5 miljoonaa.

Urheiluvälineitä ja -tekstiileitä myyvä yhtiö oli vaatinut hakemuksessaan, että hakemukseen erikseen merkityt kohdat, vakuuserittely, budjetti vuosille 2016-2017, kassavirtaennuste sekä tilintarkastajan selvitys määrättäisiiin salassa pidettäväksi 25 vuoden ajan. Syynä pyyntöön oli se, että asiakirjat sisälsivät liike- ja ammattisalaisuuksia.

Oikeus hylkäsi vaatimuksen, ja määräsi asiakirjat ja hakemukseen merkityt kohdat pidettäväksi salassa viiden vuoden ajan. Käräjäoikeus katsoi, ettei asiakirjoilla ollut vaikutusta yrityksen toimintaan enää viiden vuoden jälkeen.

Saneerausmenettelyn myötä yhtiölle on määrätty selvittäjäksi Nordean ja Finnveran esityksen mukaisesti asianajaja Pekka Kokko.

Yhtiölle tehdään seuraavaksi saneerausohjelma selvittäjän johdolla, minkä on tarkoitus tervehdyttää taloustilanne.