1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Olympiakarsintoihin panostanut Honka nyrkkeili jatkoon

Tomi Honka oli ainoa suomalaisnyrkkeilijä, joka pystyi voittamaan vastustajansa perjantaina Bakun olympiakarsintaturnauksessa.

Tomi Honka. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Tomi Honka, 24, aloitti nyrkkeilyn maailman olympiakarsintaturnauksen kukistamalla Uuden-Seelannin Tyson Jack Sykesin kaikin tuomariäänin. Honka voitti Azerbaidzhanin Bakussa käytävän turnauksen avausottelunsa kaikki kolme erää

Helsinkiläinen Honka on panostanut olympiakarsintoihin rajusti. Hän on tämän vuoden puolella käynyt kahdeksan kertaa valmistavalla leireillä tai turnauksissa. Lisäksi Honka vaihtoi painoluokkaa 91-kiloisista 81-kiloisiin, koska siinä on enemmän olympiapaikkoja jaossa.

- Ensimmäisessä erässä Tomin otteissa oli vähän puristusta, mutta kun otteleminen rentoutui, niin hän hallitsi joka osa-alueella, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoi Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.

- Tomi on kyllä erinomaisessa kunnossa. Painonpudotus on mennyt nappiin ja kova panostus näkyy suorituksissa. Sunnuntaina Albanian Syrja Marinajia vastaan Tomilla on realistiset voitonmahdollisuudet.

Khataev ja Tretyak taipuivat

Viime vuonna nuorten EM-hopeaa iskenyt porvoolainen Arslan Khataev, 17, otteli vasta toisessa miesten ottelussaan Lontoon olympiavoittajaa Robeiso Ramirezia vastaan. Kuubalainen eteni 56 kilon sarjan jatko-otteluihin tuomarien yksimielisellä päätöksellä.

- Arslan haastoi erinomaisesti kilpailujen nimekkäimmän nyrkkeilijän. Tämä loistava suoritus lupaa hyvää loppuvuonna iskettäviä nuorten MM-kilpailuja ajatellen, Pitkänen arvioi.

Sarjassa 75 kiloa Mongolian Narmandakh Shinebayar eteni toiselle kierroksella kukistamalla Suomen Dmitri Tretyakin tuomariäänin 3-0. Kotkalainen sai ottelussa varoituksen puskemisesta.

- Mongolialainen oli hankala kaveri. Ottelu pysyi varsin tasaisena, mutta tänään kaverilla oli päivän kunto parempi, Pitkänen summasi.