HJK oli tyly juhlavieras SJK:n uudella stadionilla

Seinäjoella vietettiin historiallisia hetkiä, kun SJK:n käyttöön vihittiin uusi jalkapallostadion.Täysi tupa (5817 katsojaa) sai todeta HJK:n paremmaksi maalein 3-2.

urheilu
Simo Valakari, SJK:n ex-päävalmentaja.
Simo Valakarin valmentama SJK hävisi juhlapelinsä (arkistokuva). AOP

SEINÄJOKI. Vierailija HJK järjesti heti ottelun alussa uuden stadionin juhlayleisölle sekä kotijoukkueelle kylmää kyytiä. Kun oli pelattu vajaa kaksi minuuttia, meni HJK johtoon 1-0 Alfredo Morelosin laukoessa pallon varmasti pilkun kohdalta isäntien maaliin. Näyttävän esityön tähän maaliin teki laidalta Sebastian Sorsa.

SJK n selviydyttyä alun shokista sai kotijoukkue paineen HJK:n päätyyn ja 21. minuutin kohdalla Teemu Penninkangas laukoi lähes takatolpalta isäntien ensimmäisen maalin kotijoukkueelle uudella stadionillaan.

SJK pelasi jatkossa kuin hurmiossa. Reilun kymmenen minuuttia edellisestä maalista Matej Hardecky teki näyttävän yksilösuorituksen kuljettaen pallon taitavasti keskialueelta HJK:n rangaistusalueelle ja laukoi tarkan vedon ohi maalivahti Thomas Dähnen. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 2-1.

Toisella jaksolla HJK iski kahdesti

Toiselle jaksolle HJK vaihtoi maalivahtia ja 19-vuotias Markus Uusitalo sai kantaa vastuun vieraiden maalilla. Ja hyvin kantoikin, sillä HJK tuli toiselle puoliajalle vahvalla sykkeellä ja päättäväisyydellä. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 10 minuuttia, veti puolustaja Taye Taiwo kovan pommin kaukaa noin 30 metristä tarkasti vasemmasta alakulmasta sisään ja näin HJK tuli tasoihin.

Tasoituksen jälkeen HJK:n kova tahtotila näkyi erityisesti 65. minuutin kohdalla, kun Morelos taituroi pallon näyttävästi SJK puolustusalueen päätyyn, mistä tarkalla syötöllä löytyi maalinedustalta Atomu Tanaka, joka ei erehtynyt, ja vieraat 2-3 johtoon.

SJK taisteli hurjasti loppuun asti luoden hyviä maalipaikkoja, mutta enempää maaleja ei heille suotu. Näin HJK nappasi SJK:n juhlaottelusta kolme sarjapistettä.

- Tänään aloitettiin huonosti ja päästettiin Klubi johtoon, sitten saatiin pelinjuonesta kiinni ja luotua tilanteita, oltiin tehokkaita ja tehtiin kaksi maalia. Avauspuoliajan loppu oli meiltä erityisen hyvää peliä. Toisella puoliajalla HJK sai heidän momenttuminsa päälle, tällöin meidän olisi pitänyt rauhoittaa peliä, mutta HJK käytti tilaisuuden hyväksi ja teki kaksi maalia. Hyvin me kuitenkin ottelun lopussa taisteltiin ja luotiin tilanteita, mutta tänään se ei vaan mennyt sinne kolmatta kertaa, SJK:n puolustaja Teemu Penninkangas harmitteli.

- Siistiä oli pelata tällä stadionilla, jengiä oli paljon ja meille voitto. Tänään lähdettiin ihan oman pelin kautta tähän otteluun, emme keskittyneet siihen mitä SJK tekee. Olemme pelanneet heitä vastaa jo useasti, joten tuttuja kasvoja kaikki. Tänään ehkä meidän hyvän alun jälkeen otettiin liian löysästi ja nukahdettiin. Tauolla päätettiin että vielä käännetään tämä peli ja tänään kävi näin, kommentoi puolestaan HJK-hyökkääjä Nikolai Alho.

Juhani Kukkasela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat