Olympiaregatan ensikertalaiset eivät kuvia kumartele - "Pistesija tavoitteena Riossa"

Olympialaisissa debytoiva sievästi hymyilevä 49er FX-venekunta Ruskola - Cedercreutz tähtää menestykseen Rion regatassa.

urheilu
Noora Ruskola (vas.) ja Camilla Cedercreutz.
Noora Ruskola (vas.) ja Camilla Cedercreutz.Vesa Koivunen/SPV

Suomen sisäisen olympiakarsinnan Ranskassa voittanut ja maapaikan palma de mallorcan regatassa hankkinut 49er FX-venekunta Noora Ruskola - Camilla Cedercreutz lähtee ensimmäisiin olympiakisoihinsa. Molempien naisten olympiafiilikset ovat jo nyt todella korkealla.

- Olen tosi innoissani tietenkin ja siistiä että saa tälläisen mahdollisuuden. Mutta onhan sen eteen tehty paljon töitä. Jännittää vähän, mutta eiköhän se siitä, luonnehtii hymyilevä Camilla Cedercreutz.

- Siis olen tosi fiiliksissä ja innoissani. Hienoa nähdä mitä sieltä tulee, säestää Noora Ruskola myös hymyssä suin.

Rion leirillä virtausten testausta ja purjeiden kokeilua

Kaksikko on viettänyt jo yhden leirin olympiakaupunki Rio de Janeirossa. He ovat lähdössä uudelleen Brasiliaan heti juhannuksen jälkeen.

Tulevalla leirillä pitää vielä testata muutamia tärkeitä asioita.

- Meille varmaan tärkein asia on virta, kun siitä on taas vähän aikaa kun me viimeksi kisasimme virrassa. Suomessa kun sitä ei ole, eikä Euroopassakaan suurimmassa osassa, missä me olemme olleet, muistuttaa gastina toimiva Cedercreutz.

- Olosuhteet ylipäätänsä olivat meidän pointti, kun me olimme siellä. Siellä on just sitä virtaa, mutta myös tuulet ovat aika vaikeita. Sitten ulkona on aika paljon aallokkoa, mikä on tosi haasteellista, kun sitä tulee vähän joka suunnasta, kertoo veneen kipparina toimiva Noora Ruskola.

"Pistesija tavoitteena"

Venekunta Ruskola-Cedercreutzin seuraavan leirijakson aikana Riossa järjestetään myös etelä-Amerikan mestaruuskilpailut, mihin he aikovat osallistua.

- Kyllä me treenikisoja pyritään siellä vetämään, että tulisi sitä fiilistä, sanoo Ruskola.

- Me treenaamme niillä kisa-alueilla missä olympialaiset tulevat olemaan. Käymme myös joka päivä läpi olosuhteita meidän meteorologimme kanssa. Sitten tiedämme kilpailuissa, mitä tulee olemaan, jos olisi samanlainen keli. Harvoinhan se on, Ruskola jatkaa.

Ensikertalaiset eivät paljon kuvia kumartele, vaan lyövät itselleen kovat tavoitteet heti kättelyssä.

- Joka lähtöä mennään voittamaan tietenkin ja joka lähtö täysillä. Varmaan pistesija olisi sellainen, että olisimme tyytyväisiä, kertoo Cedercreutz. Venekunnan kapteeni Ruskola on täysin samaa mieltä.

*Petri Hänninen *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat