Suora

 • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
 • Kumpareet
 • Elävä arkisto esittää

Suomalaiskonkari Lakanen sai vihdoin Jukolan voiton – Koovee juhli 50 vuoden tauon jälkeen

Koovee otti johtopaikan Jukolan viestissä nelososuudella ja piti sen loppuun asti. Jani Lakasesta tuli 39-vuotiaana Jukolan voittaja.

Jukolan viesti
Lappee-Jukola Jukolan viesti alku
Tomi Hänninen

Tamperelainen Koovee on voittanut 68. suunnistuksen Jukolan viestin Lappeenrannassa. Läpi yön kestäneen kisan kakkoseksi tuli IFK Lidingö Ruotsista ja kolmanneksi Kalevan Rasti. Koovee palasi Jukolan voittajaksi 50 vuoden tauon jälkeen joukkueella Topi Anjala, Lauri Sild, Timo Sild, Jani Myllärinen, Jani Lakanen, Olexandr Kratov ja Daniel Hubmann.

Jukolan viestin voitto on Jani Lakaselle historian ensimmäinen. 39-vuotias suomalaiskonkari on voittanut urallaan kaksi MM-kultaa, viisi MM-hopeaa, yhden MM-pronssin ja kaksi EM-kultaa, mutta Jukolan viestin voitto oli aiemmin kiertänyt Lakasta.

- Koko ankkuriosuuden ajan oli tunteiden aaltoliike, välillä kyyneleet valuivat, välillä hymy tuli korvista ulos. Olihan se ainutlaatuinen hetki, Lakanen sanoi kisan jälkeen ja liikuttui kyyneliin suorassa tv-lähetyksessä.

Koovee johti kisaa neljännestä osuudesta eteenpäin ja karkasi parhaimmillaan jo viiden minuutin johtoon. Ankkuriosuudella IFK Lidingö ja Kalevan Rasti kuitenkin pääsivät parhaimmillaan jo minuutin päähän.

Kooveen sveitsiläisankkuri Daniel Hubmann kuitenkin sai kuulla läpijuoksussa eron kaventuneen ja piti johtopaikan tiukasti viime hetkillä.

- Aloitin aika hyvin, mutten ehkä ihan puskenut täysillä, joten yllätyin kun kuulin eron pienentyneen. Tiesin, että täytyy antaa kaikkeni, etten muni tätä. Tein pienen virheen lopussa, mutta onneksi pysyin rauhallisena, Hubmann sanoi.

Lopputulokset

 1. Koovee FIN 8:03:46
 2. IFK Lidingö SOK SWE +1:20
 3. Kalevan Rasti FIN +2:28

 1. Malungs OK Skogsmårdarna SWE +5.31
 2. Halden SK NOR +5.44
 3. IFK Göteborg SWE +5.55
 4. Södertälje Nykvarn O. SWE +9.19
 5. Frol IL NOR +11.16
 6. OK Linne SWE +11.38
 7. Hiidenkiertäjät FIN +11.52
 8. MS Parma FIN +12.37
 9. OK Trian FIN +14.15

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat