1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Nooralotta Neziri

Neziri ei sortunut perisyntiinsä – "En yrittänyt liikaa"

Nooralotta Neziri mietti ennen Lapinlahden Eliittikisoja juokseeko kisoissa ollenkaan, sillä olosuhteet eivät hellineet kilpailijoita. Neziri päätti kuitenkin osallistua ja olikin huimassa vireessä.

Kuva: Tomi Hänninen

Jo alkuerässä Nooralotta Neziri juoksi uuden kauden kotimaisen kärkituloksen 13,13 ja loppukilpailussa syntyi uusi Suomen ennätysaika 12,82! Edellinen SE 12,98 oli sekin Nezirin nimissä. Tämän hän oli juossut heinäkuussa 2014.

- Ei tätä pysty tajuamaan. Odotin, että olen hyvässä kunnossa ja että ennätys voisi olla lähellä, mutta en uskonut, että se tulee tällaisessa nollatuulessa, hämmentynyt Neziri totesi Yle Urheilun haastattelussa ja viittasi 0,2 sekunnin vastatuuleen.

- Odotin, että ennätys tulee sitten, kun olosuhteet ovat täydelliset. Mutta aika hienosti se tuli kuitenkin, vaikka parannettavaakin jäi.

"Kaksipiippuinen juttu"

Neziri uskoo, että yksi syy hyvään aikaan oli siinä, että loppukilpailussa hänen juoksunsa oli helppoa. Hän ei odottanut kisasta paljoa, joten hän ei myöskään puristanut liikaa.

- Se on ehkä minun perisyntini. Nyt en lähtenyt yrittämään liikaa. Voimaa olisi, mutta ne jää sinne puristuksiin, kun lähden runnomaan väkisin.

Suomen ennätysaika nostatti luonnollisesti odotuksia Amsterdamin EM-kisoja kohtaan, sillä Nezirin aika on Euroopan tilastoissa viidenneksi kovin. Nezirin mukaan kova aika on helpotus, mutta samalla se tuo lisää paineita.

- Kaksipiippuinen juttu. Toisaalta se tuo lisää painetta, mikä on osittain hyvä, jos sen osaa hallita ja toivon, että osaan. Yleensä tarvitsen pientä painetta. Riippuen siitä miten tästä palaudun, niin toivottavasti Kuortaneella tai viimeistään Turussa saisin toisen tällaisen tosi kovan juoksun. Siitä olisi sitten hyvä lähteä Amsterdamiin.