Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Urheilujärjestöt yhteen – Valo sulautuu Olympiakomiteaan

Valo yhdistyy Olympiakomiteaan ja uusi Olympiakomitea aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.

urheilu
Valo-talo länsi-Pasilassa.
Henrietta Hassinen / Yle

Urheilujärjestö Valo sulautuu Suomen Olympiakomiteaan vuoden 2017 alusta. Urheilujärjestöjen ylimääräiset kokoukset päättivät asiasta maanantaina.

Yhdistyminen tarkoittaa Olympiakomitean sääntöjen muokkaamista niin, että jatkossa järjestö vastaa koko liikuntakulttuurin sisällöstä. Valon toiminta lopetetaan ja sen vastuut ja varat siirtyvät OK:lle.

Suomen liikunta ja urheilu, Nuori Suomi ja Suomen kuntaliikuntaliitto perustivat Valo ry:n vuonna 2012. Valo ja Olympiakomitea yhdistivät operatiiviset toimintansa jo vuonna 2014.

Uuden Olympiakomitean vastuulla on suomalaisen huippu-urheilun kehittäminen sekä elämänkulkuun liittyvän arjen fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan edistäminen. Merkittävänä tehtävänä on myös liikunnan kansalaistoiminnan sekä liikuntakulttuurin yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen.

- Uudella Olympiakomitealla on selkeä tehtävä kansalaisten liikkeen lisäämisessä sekä huippu-urheilun edistämisessä. Otamme roolin innostuneesti vastaan ja teemme työtä molempien tavoitteiden osalta urheiluyhteisön sekä sen ulkopuolisten laajojen verkostojen kanssa, toteaa Valon ja Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat