1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Wales porskutti komeasti lohkovoittoon – surkea Venäjä koki täystyrmäyksen

Haluton Venäjä jäi täysin Walesin jalkoihin jalkapallon EM-kisojen B-lohkon päätöskierroksella. Venäjän kisat päättyivät fiaskoon, Wales puolestaan jatkaa pudotuspeleihin B-lohkon yllätysvoittajana.

Wales juhli kolme kertaa Venäjää vastaan. Kuva: AOP

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Haluttomasti ja surkeasti pelannut Venäjä jäi vastaantulijaksi, kun Wales murskasi sen jalkapallon EM-kisojen B-lohkon päätösottelussa peräti 3-0 (2-0).

Wales oli alusta asti selvästi parempi ja näytti, että jatkopelit kiinnostavat. Venäjän puolustus revittiin riekaleiksi useasti, eivätkä rumemmatkaan lukemat olisi olleet vääryys.

Kun Englanti jäi samaan aikaan 0-0-tasapeliin Slovakian kanssa, voitti Wales koko B-lohkon. Venäjän kisat päättyivät alkulohkoon vain yhden pisteen kera.

Wales avasi Venäjää vastaan maalihanat jo kymmenen minuutin kohdalla. Joe Allen antoi loistavan pystysyötön, ja läpiajoon päässyt Aaron Ramsey viimeisteli varmasti 1-0-osuman. Maali oli Ramseylle turnauksen ensimmäinen.

Vain kymmenisen minuuttia oli ehtinyt kulua edellisestä osumasta, kun Gareth Bale antoi upean läpisyötön Neil Taylorille. Vasemman puolustajan ensimmäinen yritys pysähtyi Igor Akinfejevin torjuntaan, mutta paluupallosta syntyi 2-0-osuma.

Maali oli Taylorille uran ensimmäinen maajoukkueessa – otteluita 27-vuotiaalla pakilla on takana nyt jo 31. Venäjä oli avauspuolikkaalla yksinkertaisesti surkea, ja tilanne tauolla olisi voinut olla rumempikin kuin 0-2.

Toisella jaksolla Wales ryhmittyi tiukasti puolustusasemiin ja kyttäsi vastaiskuja. Tämä antoi Venäjälle mahdollisuuden luoda painetta Wayne Hennesseyn maalille, mutta loistopaikkoja eivät venäläiset saaneet luotua.

Lopullinen kuolinisku saatiin 67. minuutilla, kun Ramsey vapautti Gareth Balen läpiajoon. Supertähti viimeisteli varmasti turnauksen kolmannen osumansa, ja sillä irtoaa myös kisojen maalipörssin ykköspaikka tässä vaiheessa.

Wales kohtaa pudotuspelien avauskierroksella kolmanneksi sijoittuvan joukkueen lohkosta A, C tai D.

Päivittyvän pudotuspelikaavion löydät täältä!

B-lohkon lopullinen sarjataulukko

Wales32016-36
Englanti31203-25
Slovakia31113-34
Venäjä30122-61