Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu

Koripalloliitto kertoo taustat Loimaan Bisonsin pudottamiselle liigasta – tarjoaa paikkaa kakkosdivariin

Kakkosdivari on korkein sarjataso, millä loimaalaiset voivat ensi kaudella pelata.

urheilu
Yleiskuva

Loimaan Bisonsin pudottaminen miesten koripalloliigasta ratkesi lopullisesti vasta eilen maanantaina. Koripalloliiton mukaan seura ei hoitanut lisenssiehtojen mukaisia velvoitteitaan määräaikaan eli toukokuun viimeiseen päivään mennessä, eikä sen jälkeenkään.

Koripalloliitto kävi seuran kanssa neuvotteluja kolmisen viikkoa, vaikka määräaika umpeutui.

- Heidän kanssaan keskusteltiin tästä vielä viime perjantaina. Kerroimme, mikä tässä hommassa mättää ja mitä pitää saada hoidettua, kertoo Tom Westerholm, joka on Koripalloliiton kilpailutoimen johtaja ja sarjalisenssiyksikön vastuuvirkailija.

Hänen mukaansa ”keskeiset suoritteet” olivat lisäajasta huolimatta edelleen hoitamatta vielä eilen maanantaina.

- Silloin asiat lopullisesti siunattiin ja päätettiin. Heillä oli kolme viikkoa aikaa hoitaa, ennen kuin lopullinen päätös tehtiin.

Koripalloliitto ei jäänyt enää odottamaan, vaan se nosti lapualaisen Kobra-Basketin loimaalaisten tilalle.

Liitto ei anna maksuissa yhtään joustoa

Lisenssiehtojen mukaan seurojen pitää hoitaa velvoitteensa joukkueen jäsenille, Koripalloliitolle, verottajalle ja vakuutusyhtiölle.

- Tarkastelemme joukkueen lakisääteisiä kustannuksia ja työnantajavelvoitteita joukkueen osalta ja koko seuran osalta.

Westerholm ei halua eritellä julkisuudessa, mitä velvoitteita Loimaan Bisons jätti hoitamatta. Hän kuitenkin sanoo, että maksuissa ei anneta yhtään joustoa.

- Meillä on lisenssijärjestelmän alla 55 joukkuetta, joiden toimintaa tarkastellaan. Liigassa ovat kovemmat vaatimukset kuin divareissa, mutta maksuissa ei anneta millään sarjatasoilla joustoa. Ne pitää olla hoidettuna määräajan puitteissa. Näille maksuille on asetettu takaraja 31.5., jolloin muut seurat olivat ne hoitaneet, Westerholm sanoo.

Hänen mukaansa lisenssijärjestelmä estää Loimaan Bisonsin pelaamisen Suomen huippusarjoissa tulevalla kaudella.

- Bisonsin emoseura on Loimaan Korikonkarit ry, ja heillä on mahdollisuus pelata läntisen alueen kakkosdivarissa, mikäli näin haluavat. Heillä on muistaakseni tällä hetkellä korkein sarjapaikka kolmosdivarissa, mutta heillä on mahdollisuus anoa kakkosdivarin sarjapaikkaa, jonka läntinen alue erikseen hyväksyy. Tämä oli kuitenkin hallituksen viesti, että mikäli anomus tulee, Loimaa otetaan kakkosdivariin vastaan.

Koripalloliitto ei ole antanut päivämäärää, mihin mennessä anomus pitää tehdä.

- Antaa heidän hetken mutustella tässä. Muistaakseni kakkosdivarin ilmoittautumiset ovat vasta loppukesästä ja alkusyksystä, milloin niitä väsätään. Heillä on kesäaika aikaa miettiä, lähtevätkö rakentamaan sieltä uutta nousua.

Westerholmin mukaan sarjapaikka kakkosdivarissa ei edellytä nykyisten rästien hoitamista kuntoon.

- Järjestelmä ei ulotu niin pitkälle. Jos he tulevat takaisin meidän kilpasarjoihin, sitten ne pitää olla taas hoidettuna.

Bisons nousi Korisliigaan kaudelle 2011-12 ja joukkue voitti kahdella ensimmäisellä kaudellaan mestaruuden.

Suosittelemme

Tuoreimmat