1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

EM-kisojen floppijoukkueen Ukrainan päävalmentaja lopettaa työssään: "Mitä järkeä on jatkaa?"

Ukrainan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mykhailo Fomenko on kertonnut jättävän tehtävänsä jalkapallon EM-kisojen jälkeen.

Mykhailo Fomenko.

Ukrainan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mykhailo Fomenko aikoo lopettaa tehtävässään huonosti sujuneiden EM-kisojen jälkeen. Ukraina pelaa tiistaina kisojen päätösottelussaan Puolaa vastaan. Maan EM-turnaus on ollut toistaiseksi todella mollivoittoinen. Ensimmäisessä ottelussa Ukraina taipui Saksalle 0–2 ja edellisessä ottelussa Pohjois-Irlannille samoin lukemin.

– Mitä järkeä on jatkaa sen jälkeen, kun epäonnistui kisoille asetetussa tavoitteessa, Fomenko sanoi Ukrainan kansalliselle Football-televisiokanavalle.

– En tuntenut joukkuetta yhtä yhtenäiseksi kuin sitä, joka otti paikan kisoihin. Kiinnitin huomiota tähän harjoitusotteluissa Kyprosta ja Walesia vastaan. Kaikki näkivät, mitä tapahtui Ukrainan mestaruussarjan lopussa. Tilanne vaikutti joukkueen psykologiaan.

Ukrainan joukkueen valmistautuminen koki ennen kisoja takaiskun, kun kaksi avainpelaajaa Shakhtar Donetskin Taras Stepanenko ja Kiovan Dynamon Andri Jarmolenko olivat osallisina kahinaan Ukrainan jalkapalloliigan ottelussa.

– Haluaisin rauhan ja ystävyyden vallitsevan joukkueessamme, Fomenko sanoi.

– Miehenä olen vastuussa teoistani. Myönnän virheeni. Tein kaiken väärin tuossa tilanteessa.

Ukrainan maajoukkueen päävalmentajaksi on spekuloitu entistä huippuhyökkääjää Andriy Shevchenkoa.

– Miksi ei. Hänellä on kokemusta jalkapallosta, viimeistellyt valmentajakursseja ja saanut Pro-diplomin, Fomenko kommentoi.

– Jumala siunatkoon häntä, että olisi yhtä hyvä valmentajana kuin pelaajana.