Suora

  • Urheiluruutu

KOK vahvisti päätöksen – venäläiset yleisurheilijat eivät saa osallistua olympialaisiin

Kansainvälinen olympiakomitea kokoontui Lausannessa päättämään venäläisten yleisurheilijoiden osallistumisoikeudesta Rion olympialaisiin.

urheilu
Thomas Bach.
Thomas Bach.EPA

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) kokoontui Sveitsin Lausannessa päättämään puhtaiksi todistettujen venäläisten yleisurheilijoiden mahdollisuudesta osallistua Rion olympiakisoihin.

KOK päätti, että Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) päätös pysyy voimassa ja venäläisillä yleisurheilijoilla ei ole oikeutta osallistua olympialaisiin. Mikäli IAAF kuitenkin päättää, että joku venäläisurheilija saa luvan osallistua Rioon, KOK linjasi, että urheilijat toimivat Venäjän lipun alla.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi KOK:n kunnioittavan lajiliittojen tekemiä päätöksiä. Bach kertoi myös, että venäläisten lisäksi kenialaiset urheilijat ovat tarkkailun alla.

KOK:n mukaan kaikkien Rioon pyrkivien venäläisten ja kenialaisten urheilijoiden tulee saada puhtaat paperit lajinsa kansainväliseltä liitolta ennen osallistumisoikeuden vahvistamista.

KOK:n varapuheenjohtaja John Coates ennakoi aiemmin, että KOK:lla on Venäjän suhteen edessään vaikeita päätöksiä kollektiivisen vastuullisuuden ja henkilökohtaisen oikeudenmukaisuuden välillä.

Asioiden perusteellisen selvittämisen tueksi KOK haluaa, että Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada järjestää ensi vuonna maailmanlaajuisen antidopingkonferenssin, jossa arvioidaan koko systeemin toimivuutta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat