Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Venäjän olympiakomitea tyrmää KOK:n linjauksen: "Päätös ei ole olympia-aatteen mukainen"

Venäjän olympiakomitea reagoi Kansainvälisen olympiakomitean päätökseen välittömästi ja tuomitsi kovasanaisesti venäläisten yleisurheilijoiden jättämisen ulos Rion olympialaisista.

urheilu
Alexander Zhukov
AOP

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti perjantaina, että venäläisten yleisurheilijoiden kilpailukielto kansainvälisillä kentillä jatkuu ja näin ollen he eivät saa osallistua EM-kisoihin eikä Rion olympialaisiin.

KOK:lla olisi ollut mahdollisuus tiistaisessa kokouksessaan vaikuttaa päätökseen, mutta puheenjohtaja Thomas Bach kertoi KOK:n kunnioittavan lajiliittojen päätöksiä.

Venäjän olympiakomitea reagoi päätökseen välittömästi ja tuomitsi päätöksen kovasanaisesti. Olympiakomitean puheenjohtajan Alexander Zhukovin mukaan päätös ei ole oikeudellisesti kestävä ja se asettaa urheilijoiden menestyksen eriarvoiseen asemaan.

- Venäjän olympiakomitea tukee kaikkia oikeustapauksia ja kyseenalaistaa IAAF:n päätöksen, koska se loukkaa venäläisurheilijoiden oikeuksia. Päätös ei ole olympia-aatteen mukainen, Zhukov sanoi.

Zhukov kertoi myös, että dopinrikkomuksiin syyllistymättömät venäläiset yleisurheilijat aikovat valittaa päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat