Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tour de Helsinki jää "määrittelemättömän pituiselle tauolle"

Kymmenenä edellisenä syksynä järjestetty maantiepyöräilytapahtuma ei jatku tänä vuonna. Parhaimmillaan Tour de Helsinki keräsi lähtöviivalle lähes 2300 pyöräilijää.

urheilu
Tour de Helsinki
Tour de Helsingin pääjoukkoa vuonna 2011. Velocitor Oy (kuva Kim Öhman)

Maantiepyöräilytapahtuma Tour de Helsinkiä ei järjestetä tänä syksynä. Tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan sen jäävän kymmenen vuoden jälkeen määrittelemättömän pituiselle tauolle. Järjestäjät haluavat vetää välillä henkeä.

- Tour de Helsinki, kuten mikä tahansa suuren mittaluokan tapahtuma, on lukuisten tekijöiden summa. Kaiken on osuttava kohdilleen, jotta tapahtuma onnistuu. Joka vuosi. Tämä vaatii töitä ja omistautumista: resursseja ja inspiraatiota. Kun näitä on liian työlästä hakea, on aika kääntää sivua, Facebook-sivujen ilmoituksessa sanotaan.

Tour de Helsinki pyöräiltiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2005. Parhaimmillaan osallistujia oli vuonna 2012, jolloin matkaan lähti 2291 kilpailijaa ja maaliin saapui 2221. Viime syksyn kilpailussa koettiin myös kauhunhetkiä, kun vakavasti kisassa loukkaantunut pyöräilijä vajosi koomaan, josta hän onneksi heräsi myöhemmin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat