Suora

  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM, Monte Carlo, ennakko
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM: Monte Carlo, ek 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, ek 1

Turkki nappasi pakkovoiton ja piti jatkohaaveensa elossa – Tshekin turnaus päättyi karusti

Turkki voitti Tshekin jalkapallon EM-turnauksen D-lohkon päätöskierroksella 2-0 ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan. Sen kohtalo riippuu nyt E- ja F-lohkojen päätöskierroksista. Tshekin kisat päättyivät puolestaan pettymykseen.

urheilu
Burak Yilmaz juhli maalia Tshekkiä vastaan
Turkin Burak Ylimaz (oik.) juhli maaliaan.AOP

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Turkki tarrasi vahvasti kiinni viimeiseen oljenkorteensa, kun se kukisti Tshekin jalkapallon EM-kisojen D-lohkon päätösottelussa maalein 2-0 (1-0). Maalintekijöinä kunnostautuivat Burak Yilmaz avausjaksolla ja Ozan Tufan toisella puolikkaalla.

Todella vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ottelussa nähtiin paikkoja molemmissa päissä, mutta Tshekin turnaus päättyi lohkon jumbosijaan heikon viimeistelyn takia. Turkki puolestaan nousi voitollaan lohkokolmoseksi, ja sen kohtalo jatkopeleistä selviää keskiviikkona, kun E- ja F-lohkot pelataan loppuun.

Katso päivittyvä pudotuspelikaavio täältä!

Turkki aloitti ottelun ryminällä ja siirtyi johtoon jo kymmenen minuutin jälkeen. Nuori Emre Mor nousi oikeaa laitaa ja antoi loistavan syötön rangaistusalueelle, josta Burak Yilmaz laittoi pallon ensimmäisellä kosketuksella ohi Petr Cechin. Maali oli Turkin ensimmäinen tässä EM-turnauksessa.

Vartin kohdalla toppari Tomas Sivok oli lähellä tasoitusta kulmapotkusta, mutta hänen puskunsa kilpistyi Turkin maalin tolppaan. Tshekki otti tämän jälkeen hallintaa itselleen puoliajan loppua kohden, ja Jaroslav Plasil oli tasoittaa ottelun upealla kaukolaukauksella 38. minuutilla. Volkan Babacan kuitenkin venyi torjuntaan yläkulmasta.

Toinen jakso alkoi ikävän näköisellä tapahtumalla. Tshekin sivuvapaapotkussa Gökhan Gönulin ja Tomas Sivokin päät osuivat yhteen, ja molempien silmäkulmat aukesivat. Etenkin Gönulilta tuli runsaasti verta, mutta hän jatkoi hetken paikkailun jälkeen.

Tshekki jatkoi toisellakin jaksolla painostustaan, ja Turkki keskittyi vastaiskuihin. Tunnin kohdalla Vladimir Darida pääsi laukomaan rankkarialueen rajalta, mutta Babacan torjui jälleen.

Turkki kuitenkin iski kesken Tshekin hallinnan. Selcuk Inan antoi vapaapotkun, jonka Mehmet Topal jatkoi lopulta Ozan Tufanille rangaistusalueella. Tufan laukoi pallon komeasti etukulmasta häkkiin ohi Petr Cechin.

Lisämaaleja ei enää nähty, vaikka erityisesti Turkilla paikkoja osumiin olikin. Nyt joukkue joutuu odottamaan keskiviikkona pelattavien E- ja F-lohkojen päätöskierroksia, ennen kuin sen kohtalo selviää.

D-lohkon lopullinen sarjataulukko

Joukkue

Pisteet

Maaliero

Kroatia

7

5-3

Espanja

6

5-2

Turkki

3

2-4

Tshekki

1

2-5

Suosittelemme

Tuoreimmat