Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kroatia yllätti Espanjan - lohkovoittoon viime minuuttien maalilla

Kroatia voitti D-lohkon Ivan Perisicin maalilla. Laiturin osuma takaa joukkueelle hyvät asetelmat jatkopeleihin.

urheilu
Kroatian Ivan Perisic viimeistelee 2-1-maalin Espanjaa vastaan.
AOP

Kroatia teki tepposet Espanjan haaveille lohkovoitosta ja hieman helpommasta jatkokaaviosta. Ivan Perisicin maali vain pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua toi 2-1-voiton ja D-lohkon ykkössijan.

Tämä tarkoittaa, että Kroatia lähtee 16 parhaan joukkoon huomattavasti otollisemmasta tilanteesta kuin aluksi näytti. Espanja kohtaa lohkokakkosena ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Italian.

Illan sankareiksi nousivat Ivan Perisic ja maalivahti Danijel Subasic.

Perisic huolehti Kroatian voittomaalista ja ensimmäisen esityötä. Laituri kiisi vastahyökkäykseen 88. minuutilla ja pommitti pallon etukulmasta ohi Espanjan maalivahti David de Gean.

Subasic puolestaan torjui kyseenalaisen rangaistuspotkun noin 70 minuutin kohdalla. David Silva tavoitteli palloa Kroatian linjan takaa ja kaatui. Erotuomari Björn Kuipersin tuomio sai Kroatian pelaajilta kovaa protestointia.

Tilannetta oli edeltänyt Marko Pjacan kaatuminen vastakkaisessa päässä, josta rangaistuspotkua ei tullut.

Rangaistuspotkua antoi kapteeni Sergio Ramos, jonka veto suuntautui keskelle. Subasic varasti tilanteessa selvästi ja torjui, mutta tuomaristo ei siihen reagoinut.

Moratan vahva alku

"La Roja" aloitti peli väkevästi "varamiehistä" Kroatiaa vastaan. Esimerkiksi joukkueen tärkein pelaaja Luka Modric ei pystynyt pelaamaan ja Mario Mandzukic seurasi koko ottelun penkiltä.

Espanja osui jo seitsemännellä minuutilla, kun David Silvan ja Cesc Fabregasin upea yhteispeli loi paikan Alvaro Moratalle. Silvan upea läpisyöttö tarjosi Fabregasille tilaisuuden vetää ja Morata oli iskemässä paluupallon sisään.

Espanjalla oli paikkoja lisätä johtoaan ensimmäisellä puolikkaalla. Toisaalta puolustuksen törttöily tarjosi paikan Nikola Kalinicille ja Ivan Rakiticille, joka kilautti kahtakin tolppaa.

Maalin tekikin Kroatia.

Ivan Perisic vei Juanfrania hyökkäyksen vasemmalla laidalla ja pääsi keskittämään. Nikola Kalinic pääsi palloon ja sijoitti todella pehmeästi ohi David de Gean.

Kroatian juhlat alkoivat vain muutama minuutti ennen loppuvihellystä. D-lohkon kärkisija tarkoittaa huomattavasti helpompaa tietä jatkossa kuin kakkospaikka. Espanja saa vastaansa Italian.

Lohko D

Kroatia-Espanja 2-1 (1-1)

0-1 Alvaro Morata (7. min)
1-1 Nikola Kalinic (44. min)
2-1 Ivan Perisic (88. min)

Tshekki-Turkki 0-2 (0-1)

0-1 Burak Yilmaz (10. min)
0-2 Ozan Tufan (65. min)

Kroatia

3

2

1

0

5-2

7

Espanja

3

2

0

1

4-4

4

Turkki

3

1

0

2

2-4

3

Tshekki

3

0

1

2

2-5

1

Suosittelemme

Tuoreimmat