Islanti taisteli ison uroteon – viime hetken voitto vei pudotuspeleihin

Islanti voitti Itävallan maalein 2-1 F-lohkon päätöskierroksella ja eteni jalkapallon EM-turnauksen pudotuspeleihin lohkonsa kakkosena. Tasapelikin olisi vienyt piskuisen maan jatkopeleihin. Katso ottelukooste kuvaa klikkaamalla!

Islanti juhlii

Islanti taisteli voiton F-lohkon päätösottelustaan Itävaltaa vastaan lukemin 2-1 (1-0). Islanti etenee näin sensaatiomaisesti pudotuspeleihin lohkonsa kakkosena ja saa neljännesvälierissä vastaansa Englannin.

Tasapelikin olisi riittänyt saarelaisille jatkopaikkaan - tällöin se olisi mennyt pudotuspeleihin parhaiden lohkokolmosten joukossa.

Katso jatkopelikaavio täältä!

Islanti oli todella lähellä avausmaalia heti toisella peliminuutilla. Kapteeni Johann Gudmundsson laukoi kovan kaukovedon, joka kimposi Itävallan maalin kehikosta takaisin peliin.

Islanti hallitsi alkua, mutta maalivahti Hannes Halldorssonin paha virhe oli maksaa maalin. Hän aikaili avauksessaan, ja Marko Arnautovic pääsi väliin. Arnautovic kuitenkin liukastui, eikä saanut siirrettyä palloa maaliin.

Vajaat 20 minuuttia oli pelattu, kun Islanti iski johtoon. Laitapakki Kari Arnason heitti pitkän rajaheiton, ja kakkospallo jäi rangaistusalueella Jon Dadi Bödvarssonille. Hän sai rauhassa siirtää pallon sivuun ja laukoi pelivälineen varmasti verkkoon.

Avausjaksolla nähtiin vielä hurjaa draamaa, kun Ari Skulason repi David Alabaa rangaistusalueella. Tuloksena oli pilkku, jonka puolustaja Aleksandar Dragovic kuitenkin tuhri lataamalla pallon tolppaan. Näin Itävalta jäi vieläkin ilman maalia turnauksessa.

Toiselle jaksolle Itävalta tuli paljon paremmalla ilmeellä. Se painosti ja loi hyviä hyökkäyksiä yksi toisensa jälkeen, ja lopulta yritys palkittiin tunnin kohdalla.

Vaihtomies Alessandro Schöpf sai pallon ja eteni hyvään vetopaikkaan, josta laukaus upposi ohi Halldorssonin. Osuma oli joukkueen ensimmäinen kisoissa.

Paine Islannin päässä kasvoi koko ajan ottelun loppua kohden, mutta lisämaaleja ei Itävalta pystynyt enää tekemään.

Islanti sen sijaan pystyi: vaihtomies Arnor Ingvi Traustason ratkaisi ottelun lisäajan neljännellä minuutilla ja vei Islannin F-lohkon kakkoseksi.

ISLANTI - ITÄVALTA  2-1 (1-0)

1-0 Jon Dadi Bödvarsson (18.)
erp Aleksandar Dragovic AUT (37.)
1-1 Alessandro Schöpf (60.)
2-1 Arnor Ingvi Traustason (90+4.)

F-lohkon lopullinen sarjataulukko

JoukkuePisteetMaaliero
Unkari56-4
Islanti54-3
Portugali34-4
Itävalta11-4