Hyppää sisältöön

Ruotsi jäi ilman maalia ja putosi EM-turnauksesta - Belgia voitolla jatkoon

Radja Nainggolan osuma vei Belgian kuuteen pisteeseen ja E-lohkon kakkoseksi. Ruotsin taival päättyi.

Belgia juhlii maalia.

Ruotsi olisi tarvinnut voiton edetäkseen jatkoon Ranskan EM-turnauksessa, mutta joukkue taipui Belgiaa vastaan 0-1-tappioon E-lohkon päätöskierroksella.

Voittomaalin ampui Radja Nainggolan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää kuusi minuuttia. Eden Hazard pohjusti osuman vahvalla nousulla oikealta laidalta ja toimitti pallon viistoon rangaistusalueen laidalle.

Nainggolanin pommi painui takanurkkaan ohi Andreas Isakssonin Ruotsin maalillla.

Voitto tietää Belgialle E-lohkon kakkossijaa ja Ruotsille putoamista turnauksesta yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla.

Sinikeltaiset aloitti ryminällä, kun Marcus Berg pääsi tempaisemaan joukkueen ensimmäisen laukauksen kohti maalia EM-kisoissa. Vapaapotkun jälkitilanteesta saatu paikka kuihtui kuitenkin Belgian maalivahti Thibault Courtois'n torjuntaan.

Tämän jälkeen parhaat paikat siunaantuivat Zlatanille, mutta Belgian puolustuksen puristuksessa hyökkääjä ei saanut kunnon vetoja kohti maalia.

Kunnes koitti ottelun 63. minuutti. Berg pääsi palloon rangaistusalueella ja peliväline kimmahti Ibrahimovicin ulottuville. Tämä laukoi akrobaattisesti ohi Courtois'n, mutta erotuomari Thomas Brych näki tilanteessa joko rikkeen tai paitsion.

Ruotsalaisten protestit valuivat hukkaan.

Ibrahimovic sai toisen tilaisuuden vapaapotkusta 76. minuutilla ja onnistuikin ohittamaan muurin. Courtois kuitenkin pelasti aivan alakulmasta.

Belgia hyökkäsi terävästi vastaan koko ottelun ja Romelu Lukaku pääsi läpi ennen viimeistä kymmentä minuuttia. Isaksson Ruotsin maalilla onnistui kuitenkin tulemaan ajoissa vastaan.

Tappion myötä ottelu jäi Zlatan Ibrahimovicin viimeiseksi maaotteluksi Ruotsin paidassa.

Lohko E

Ruotsi-Belgia 0-1 (0-0)

0-1 Radja Nainggolan (84. min)

Italia-Irlanti 0-1 (0-0)

0-1 Robbie Brady (85. min)

Italia32013-16
Belgia32014-26
Irlanti31112-44
Ruotsi30121-51