Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
  • Jääkiekkokierros
  • Oslo, miesten takaa-ajokilpailu
  • Taitoluistelun MM, jäätanssin vapaatanssi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon EM-karsinnat: Italia - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Puljujärven polvi ja englanti kehittyvät: "Tarinaa ei vielä pysty heittämään"

Jesse Puljujäven operoitu polvi toipuu aikataulussa. Jäälle suomalaispelaaja pääsee kaiken sujuessa hyvin, elokuun alussa.

urheilu
Jesse Puljujärvi baseball-stadionilla.
Tommi Seppälä

*BUFFALO. *Jesse Puljujärvi oli yksi kolmesta suomalaislupauksesta, jotka kävivät keskiviikkona NHL:n varaustilaisuuden alla koittamassa baseballin pelaamista. Puljujärvi uskaltautui lyöntihäkkiin ensimmäisenä, mutta ei viihtynyt siellä lopulta kauaa.

- En kerennyt paljoa lyödä. Ei tämän polven kanssa viitsi alkaa hirveästi vääntämään mitään tuollaista. Koulussa olen viimeksi pelannut pesistä. Tämän baseballin osalta tämä oli ensimmäinen kerta, Puljujärvi hymyili.

Puljujärven alkukesästä operoitu polvi toipuu aikataulussa, mutta pitää suomalaislaiturin pois jäältä vielä tovin. Väliiin jää jään osalta myös syksyn kehitysleiri tulevan NHL-joukkueen mukana.

- Hyvin on kaikki mennyt toistaiseksi oikeaan suuntaan. Polvi leikattiin ja elokuun alkupuolella pitäisi päästä takaisin jäälle. Sitten alkaa kunnon treenaus. Kehitysleirille menen, mutta en mä siellä jäälle voi mennä, ”Pulju” jatkoi.

Polvi piti Puljujärven sivussa myös niin sanotusta NHL Combinesta, missä varattavia pelaajia testattiin ja haastateltiin. Pelaajaa itseään testeissä jännitti kuitenkin ihan muut kuin fysiikkatestit.

- Hirveästi en niitä testejä siellä tehnyt tuon polven vuoksi. Ja kyllä se tilaisuus jännitti mua eniten englannin kielen vuoksi, Puljujärvi virnuili.

- Mutta ihan hyvin se meni, en edes tarvinnut tulkkia. Perushommia kykenee jo hoitamaan, mutta en mä vielä mitään tarinaa pysty heittämään.

Puljujärvi on yrittänyt keskittyä kauden aikana jääkiekon ohella myös kielitaidon kehittämiseen.

- Joulun jälkeen huomasin, ettei tuo englanti ihan suju, niin kuin varmasti huomasitte. Opettelin kerran viikossa neljä kuukautta tuossa kauden aikana sitä. Jonkin verran siinä jo oppi. Kesällä keskityn kyllä treenaamiseen. Kyllä se sieltä sitten aikanaan tulee.

- Kyllä mä sillä pärjään, ja se on tärkeintä, Puljujärvi muistutti.

”Jännittävä päivä”

Perjantai on luonnollisesti myös Puljujärvelle iso päivä. Suomalaislaituri on varaustilaisuuden todennäköinen kolmosvaraus ja näin ollen menossa Jarmo Kekäläisen manageroimaan Columbukseen. Tiedossa silti on, että myös muut seurat ovat yrittäneet haalia kauppatarjouksilla Columbuksen vuoroa itselleen.

- Jännittävä päivä, ei tiedä yhtään mitä tapahtuu, ”Pulju” kuittasi lyhyesti.

Suosittelemme

Tuoreimmat