Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nyt jysähti NBA-siirtopommi: Chicago kauppasi ykköstähtensä New Yorkiin

Chicago Bulls kauppasi suurimman tähtensä Derrick Rosen New York Knicksiin. Siirto tarkoittaa jälleen yhden chicagolaisen koripalloaikakauden loppua.

urheilu
Derrick Rose Chicago Bulls NBA
2012, kun kaikki oli vielä hyvin: Derrick Rose (kesk.) kuljettaa palloa Miami Heatin Chris Bosh ja LeBron James kintereillään.EPA

Koripalloliiga NBA:n mestaruus ehti hädin tuskin varmistua, kun kauden jälkeinen pelaajakauppa jo alkoi. Heti kesäkauden alkuun saatiinkin todellinen siirtopommi, kun Chicago Bulls kauppasi monen vuoden keulakuvapelaajansa Derrick Rosen New Yorkiin.

Keskiviikkoyönä Suomen aikaa julkistetussa kaupassa New Yorkiin siirtyvät takamiehet Rose ja Justin Holiday, sekä tuleva vuoden 2017 toisen kierroksen varaus. Knicks lähettää Chicagoon taas sentteri Robin Lopezin, sekä takamiehet Jose Calderonin ja Jerian Grantin.

Rosen kauppaus merkitsee aikakauden loppua. Vuonna 2008 draftin ensimmäisenä pelaajana valittu, chicagolaissyntyinen Rose istutettiin jo ensimmäisellä kaudella suuriin saappaiisiin: numero ykkösen oli tuotava Chicagoon ensi kertaa menestystä sitten kaikkien aikojen parhaan Michael Jordanin ja 90-luvun mestaruuksien.

Rose oli Bullsin ja parhaimmillaan koko liigan paras pelaaja – tästä näyttönä kauden 2010-2011 MVP-palkinto. Kansainvälinen koripalloyleisö sai ihastella Rosen peliä MM-kisoissa 2010 ja 2014, joissa molemmissa Yhdysvallat voitti kultaa.

Kaivattua NBA-mestaruutta ei kuitenkaan koskaan tullut. Liigan kirkkaimpiin kuuluva tähti himmeni 2010-luvun kuluessa lukuisten polvivammojen myötä, ja viime kaudet ovat olleet Rosen kannalta rikkonaisia. Keskiviikon kauppa osoitti viimein sen, ettei Rosesta ollut uudeksi Jordaniksi, ja Chicagon on etsittävä itselleen uusi tulevaisuuden tähti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat