Suora

  • Urheiluruutu
  • Kroatia, ennakkotunnelmia
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Tuomo Ruudun mielestä Matthews ei välttämättä ole ykkösvaraus – ”Se voi olla pelkkää bluffia”

Tuomo Ruutu ei suostunut kertomaan Yle Urheilulle, missä hän pelaa ensi kaudella. Perjantain draft-tilaisuutta vesi kielellä odottava Ruutu on jo aloittanut kesäharjoittelun.

urheilu
New Jersey Devilsin Tuomo Ruutu.
Tuomo Ruutu. Iita Pirttikoski / Yle

Päättyneellä kaudella New Jersey Devilsin paidassa pelannut Tuomo Ruutu odottaa innolla perjantain jääkiekon NHL:n varaustilaisuutta.

- Varmasti tulee seurattua NHL:n varaustilaisuutta. Tulee olemaan mielenkiintoinen draft, Ruutu kertoi Yle Urheilulle.

Ennakkokaavailuissa yhdysvaltalainen Auston Matthews on monelta taholta rankattu varaustilaisuuden ykkösnimeksi ennen Patrik Lainetta ja Jesse Puljujärveä. Ruudun mukaan ei voida pitää varmana sitä, että Matthews varataan ensimmäisenä.

- En usko, että Matthewsin ykkössija on sinetöity. Kaikki GM:t ja kaikki muut voivat puhua ihan mitä vaan. Puheet voivat olla pelkkää bluffia. Ihan varmasti on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Monen papereissa Matthews on suosikki, mutta varaustilaisuus on sitten eri asia.

Laine ja Puljujärvi ovat tehneet Ruutuun ison vaikutuksen.

- Laine ja Puljujärvi ovat tehneet minuun ison vaikutuksen. Ei heitä ole turhaan povattu kärkipään varauksiksi. Varmasti heillä on edessään hyvä tulevaisuus. Jos katsoo edellisten vuosien ykköskierrosten varauksia, niin aika vähän huteja siellä on tullut.

Ruudun mukaan Laineen ja Puljujärven on oltava valmiita paiskimaan lujasti töitä myös jatkossa.

- Pitää olla valmis kehittymään joka päivä. Pitää löytää keinoja tulla paremmaksi. Pitää olla sisäistä halua kehittyä, Ruutu tiesi.

Ruutu varattiin NHL:ään kesällä 2001 avauskierroksella numerolla yhdeksän. Ruudun mukaan hän sai aikanaan hyvin tukea hänet varanneelta Chicago Blackhawksilta.

- Jos sinut varataan ensimmäisellä kierroksella NHL:ään, on fakta, että sinulle annetaan mahdollisuuksia enemmän kuin niille, jotka varataan seuraavilla kierroksilla. Loppupeleissä tietysti teot ratkaisevat. Minä sain aikanani hyvän mahdollisuuden, Ruutu valotti.

- Se kertoo jostain, jos varataan ensimmäisten joukossa. Asiantuntijoiden arvostus kertoo, että jotain on tehty oikein. Totta kai se tuo myös itseluottamusta.

Loukkaantumisista viime kaudella kärsinyt Ruutu pelasi vaisusti New Jerseyn paidassa. 33 ottelusta tehot 0+1 summannut Ruutu ei mahtunut loppukaudesta kunnolla Devilsin kokoonpanoon. Ruudun ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki. 31-vuotias suomalaishyökkääjä haluaisi pelata vielä huipulla, mutta NHL:ssä häntä tuskin enää nähdään.

- Päivä kerrallaan tässä mennään. Minulla on vielä kunnianhimoa. Olen jo aloittanut harjoittelun tulevaa kautta varten.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat