Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Laax, lumilautailun slopestyle

Susijengin kapteeni etsii uutta seuraa

Shawn Huff haluaa pelata myös ensi kaudella europelejä.

urheilu
Shawn Huff
Shawn Huff.Mikko Ahmajärvi / Yle

Shawn Huffin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi reilu kuukausi sitten ja samalla päättyi hänen sopimuksensa Ludwigsburgin kanssa. Tällä hetkellä lomaa viettävä Susijengin kippari pohtii uransa seuraavaa askelta.

Huff siirtyi Ludwigsburgiin vuonna 2013 ja kirjoitti ensimmäisen kauden jälkeen kahden vuoden jatkosopimuksen. Näillä näkymin hänellä on edessään joukkueen vaihto, mutta jatko Saksassa kuitenkin kiinnostaa.

- Viimeksi tein jatkosopimuksen tosi aikaisin, mutta nyt pääsen katsomaan millaisia tarjouksia tulee. Pääasiassa etsin seuraa Saksasta, mutta olen avoin kaikelle enkä sulje mitään pois, uransa aikana myös kovissa Kreikan sekä Italian sarjoissa pelannut Huff toteaa.

Saksalainen koripallo ja Bundesliiga on kehittynyt viimeisten vuosien aikana paljon. Sarjaan tehdään suuria satsauksia ja sekä yleisömäärät että pelaajien taso ovat nousussa koko ajan. Myös Huff viihtyi hyvin maassa.

- Hommat menivät Saksassa hyvin. Helppo maa asua ja liiga on ammattimainen, ottanut isoja askeleita eteenpäin ja tapa toimia on joka tasolla ammattimaista, Huff kehuu.

Viime kaudella Huff pääsi pitkästä aikaa pelaamaan myös eurokentillä. Pelatessaan ensimmäistä kauttaan ammattilaisena kreikkalaisessa Maroussissa, Huff oli vielä pienessä roolissa joukkueessa, eurokentillä mutta Ludwigsburgissa hän kuului joukkueen luottopelaajiin. Ludwigsburg pelasikin hyvän Eurocupin edeten alkulohkosta jatkoon, mutta pudotuspelit jäivät haaveeksi huonomman korieron takia. Huffin saakin houkuteltua riveihinsä helpommin, mikäli tarjolla on europelejä ensi kaudeksi.

- Kyllä se vaikuttaa. Oli tosi kiva pelata Eurocupia eikä pelata vain kotimaista liigaa. Se painaa päätöksessäni paljon, että saisi mahdollisuuden päästä pelaamaan taas europelejä, valottaa Huff.

Suosittelemme

Tuoreimmat