Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jesse Puljujärvi yllättäen Edmontoniin: "Tiesin, että mitä tahansa voi sattua"

Moni odotti Jesse Puljujärven menevän numerolla kolme Columbukseen, mutta oululainen päätyi lopulta Edmontoniin. Pelaaja itse oli uuteen seuraan todella tyytyväinen.

urheilu
Jesse Puljujärvi Edmonton Oilers
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers.Tommi Seppälä / Yle

BUFFALO. Jo ennen varaustilaisuuden alkua ilmassa alkoi olla vahvoja merkkejä siitä, että Columbus Blue Jackets ei tule varaamaan Jesse Puljujärveä. Seuran GM Jarmo Kekäläinen kävi ahkerasti keskusteluita muiden – etenkin Edmontonin ja Calgaryn – seurojen kanssa hakiessaan toivomaansa kauppaa.

Sitä Kekäläinen ei kuitenkaan saanut, joten Jackets varasi odotetusti numerolla kolme. Mutta koska joukkue tarvitsi ennen kaikkea keskushyökkääjää, valinta osui Pierre-Luc Duboisiin eikä Jesse Puljujärveen, kuten useimmat asiantuntijat olivat veikanneet.

- En yllättynyt. Ei siinä sen kummempaa ollut, tiesin, että mitä tahansa voi sattua, Puljujärvi kertasi tilaisuuden jälkeen Yle Urheilulle.

Puljujärvi putosi siis sopivasti tarjottimelle Edmonton Oilersille, joka näin ollen varasi yhden nuoren laitahyökkääjän lisää itselleen.

- Tosi hyvältä tuntui. Edmonton on erittäin hyvä paikka, missä on nuori joukkue ja paljon hyviä pelaajia. Uusi halli on tulossa ja uskon, että joukkueenakin pärjätään. Mahtava juttu, Kärpistä NHL:ään ponnistava Puljujärvi maisteli.

Suomalaislaiturilla oli Columbuksen jälkeen selkeä ajatus Edmontonin aikeista.

- Tiesin, että ne tykkäävät minusta, ”Pulju” heitti.

Puljujärvi oli muiden suomalaisten tavoin innoissaan myös ystäviensä isosta illasta.

- Hieno ilta. Tosi tärkeä oli suomalaiselle jääkiekolle tällainen ja tietysti jätkille itselleen myös. Kolme viiteen on aika kova juttu.

”Kyllä minä siihen pystyn”

Puljujärvi oli silmin nähden todella rauhallinen ja pelaaja kielsikin kokeneensa tilaisuudessa sen suurempaa tunnemyrskyä, vaikka isosta päivästä olikin kyse.

- Onhan tämä iso päivä. Aina sitä on haaveillut NHL:stä ja nyt on mahdollisuus saada se ensimmäinen peli vyölle. Mutta kyllä minä silti aika rauhallisena tässä olen pysynyt, Puljujärvi hymyili.

Kuten Patrik Laineelle ja Olli Juoleville, myös Puljujärvelle perjantai tarkoitti uuden aikakauden alkua. Haasteet kovenevat maailman kovimmassa kiekkoliigassa, joten kovan työnteko jatkuu heti varaustilaisuuden jälkeen. Puljujärvi tiedostaa haasteet, mutta ei epäröi jo ensi kauden suhteen.

- Selkeä tavoite on pelata NHL:ssä jo ensi talvena. Kyllä minä siihen pystyn. Voimaa pitää saada lisää, muut taidot mulla on olemassa. Pieni kaukalo tietysti nopeuttaa peliä, mutta se sopii minulle. Treenaan todella lujaa kesällä.

Yksin ei Puljujärven kuitenkaan tarvitse Edmontoniin lähteä seikkailemaan. Suomi-nurkkauksessa Lauri Korpikoski sekä Iiro Pakarinen ottavat oululaisen öljykaupungissa vastaan.

- Hyvä, että siellä on suomalaisia. Pääsee vähän kyselemään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat