Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu

Viime vuoden hylkiö Borgströmistä avauskierroksen yllättäjä: "Olin menettänyt jo toivon"

Henrik Borgström on meneillään olevan NHL-varaustilaisuuden erikoisimpia tarinoita. Viime vuoden hylkiö nousi kahdessatoista kuukaudessa ykköskierroksen pelaajaksi.

urheilu
Henrik Borgström, Florida Panthers
Henrik Borgström yllätti NHL:n varaustilaisuudessa.Tommi Seppälä / Yle

*BUFFALO. *Henrik Borgströmillä ei ollut vuosi sitten Floridassa järjestetyssä varaustilaisuudessa juurikaan kysyntää. Lopulta HIFK-sentteri ei kelvannut yhdellekään NHL-seuralle. Toisin oli perjantaina Buffalossa. Viime vuoden hylkiö nousi yllättäen ykköskierroksen varaukseksi.

Florida Panthers nappasi Borgströmin numerolla 23. Los Angelesin Tanner Pearson on edellinen pelaaja, joka tuli varatuksi avauskierroksella jäätyään ensimmäisenä vuonna ilman varausta.

- Viime vuonna minulla oli nolla haastattelua varaustilaisuuden yhteydessä. Tänä vuonna niitä oli 28, joten tiesin melkoisella varmuudella, että joku ottaa minut nyt, Borgström nauroi medialle Buffalossa.

Osa pohjoisamerikkalaismediasta oli saanut vihiä Borgströmin mahdollisesta menosta ensimmäisellä kierroksella, mutta pelaaja itse oli jo menettänyt toivonsa. Yllätys oli melkoinen, kun helsinkiläisen nimi kuulutettiin.

- Löhösin siellä katsomossa. Olin menettänyt jo toivon hieman siinä. Sitten, kun se nimi tulee sieltä kuitenkin, niin onhan se tosi siisti fiilis. En oikein vielä pysty selittämään sitä edes, Borgström iloitsi.

”Ei sitä voi selittää”

Borgström on kaikilla tavoilla mielenkiintoinen tarina. Nuori pelaaja sai kolme vuotta sitten kenkää Jokereista, koska pienikokoisessa pelaajassa ei nähty tulevaisuutta. Kovalle jokerifanille lähtö oli tiukka paikka.

- Pelasin aina Jokereissa ennen sitä. Olin tosi kova jokerifani, ja sitä kautta lähtö sieltä oli tosi kova paikka. En olisi halunnut mennä HIFK:hon tai Bluesiin. Tunne oli niin syvä. Alku oli vaikeaa. En tykännyt yhtään HIFK:sta alkuun. Se oli ihan hirveää. Ei sitä voi edes selittää.

Borgström kuitenkin venähti kahdessa vuodessa kaksikymmentä senttiä. Kun voimaa alkoi tulla ja luistelu kehittyä, loistavat kiekolliset taidot pääsivät esiin.

- Yhtäkkiä huomasin, että homma kääntyi. Nyt HIFK ei todellakaan ole se jengi nyt, jota vihaan. Olen tosi kiitollinen nyt HIFK:lle mahdollisuudesta. Olen aika erilainen, kun kasvoin niin myöhään. Kroppa ei pysynyt kovan kasvun tahdissa. En saanut lihasta samaan tahtiin.

- Nyt sain voimaa lisää ja luistelu kehittyi. Se on isoin juttu minulle. Pystyi vähän haastamaan jo jalallakin.

NHL:ään Borgström ei kuitenkaan ole vielä valmis. Syksyllä nuorukainen suuntaa Denveriin, missä pelaa jatkossa yliopistojääkiekkoa.

- En ole tekemässä sopimusta NHL:ään vielä, Borgström sanoi.

- Yliopisto valmistaa minua seuraavaa askelta varten. Se tuntuu parhaalta vaihtoehdolta juuri nyt. Vähän, kun ostaisi aikaa itselleen.

”Tosi hyvä juttu”

Juuri Florida oli pelaajalle mieluinen vaihtoehto.

- Siellä on tapahtunut kaikenlaista. Kauppoja ja muuta. Barkovin tietää kaikki, miten hyvä pelaaja hän on. Vanha ”fabu” Jaromir Jagr vääntää kahdelta yöllä salilla edelleen. Seuralla on suunta ylöspäin. Tosi kiva juttu, että juuri Florida nappasi minut, Borgström naureskeli Stadin slangia vääntäen.

Helsinkiläinen liittyy aikanaan mielellään Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen joukkuekaveriksi.

- Mikäs siinä. Outoa miettiä, että Barkov on vain kaksi vuotta minua vanhempi. Tuntuu, kun se olisi pelannut siellä kymmenen vuotta, Borgström nauroi.

Suosittelemme

Tuoreimmat