Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Susijengin takamies haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan

Roope Ahosen tuleva jatko-osoite on vielä auki. Jatko Kreikassa kiinnostaisi, mutta päätöstä jatkosta ei ole vielä tehty.

urheilu
Roope Ahonen
Roope Ahonen. Tomi Hänninen

Kreikassa Kolossosin seurassa hyvän viime kauden pelannut Suomen koripallomaajoukkueen takamies Roope Ahonen miettii tulevia seuravaihtoehtojaan.

Ahonen siirtyi viime kaudella Kreikan pääsarjaan Bisonsista ja sitä ennen ulkomaan kokemusta oli kertynyt Ruotsista. Monipuolinen takamies pääsi viime kaudella pelaamaan lempiroolissaan peliä rakentavana takamiehenä ja tilastoi noin 22 minuutin keskiarvolla 7,0 pistettä ja 2,2 korisyöttöä peliä kohden yhdessä Euroopan kovimmissa sarjoissa.

- Pääjuttu oli, että pääsin pelaamaan pelkästään pointtina ja se lupaus piti. Uskon kehittyneeni ja menneeni eteenpäin kauden aikana. Siitä täytyy antaa kiitosta valmentajalle ja organisaatiolle, että he antoivat luottoa. Varmasti paljon asioita olisi voinut tehdä paremmin, mutta suhteellisen tyytyväinen olen, että pystyin pelaamaan tuolla tasolla. Se teki myös itseluottamukselle ja hyvää ja pystyin kokeilemaan rajojani. Nyt olen valmis ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin.

Tuleva jatko-osoite on vielä auki. Jatko Kreikassa kiinnostaisi, mutta päätöstä jatkosta ei ole vielä tehty.

- Täältä on ilmaistu halua jatkosopimuksesta. Olisi hienoa jatkaa tässä liigassa ja kehittyä edelleen, mutta täytyy katsoa millaisia tarjouksia vielä tulee.

Kolossosin kotipaikka sijaitsee Rodoksen saarella. Sekä ympäristö että organisaatio saavat Ahoselta puhtaat paperit, mutta tähtäin on vieläkin kovemmissa joukkueissa.

- Paikkana ei ole mitään valittamista. Kaikki asiat on hoidettu viimeisen päällä. Tämä oli sellainen liiga missä olen unelmoinut pelata. Seuraava askel olisi sitten joku Eurocupin tai Euroliigan joukkue ja se on mihin pyrin, valottaa Ahonen.

Suosittelemme

Tuoreimmat