Suora

  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jari Litmanen: "Aloita makkaranpaisto ennen Kroatia-Portugali-ottelua"

YLE urheilun kansainvälisen jalkapallon asiantuntija Jari Litmanen odottaa lauantain myöhäisottelulta paljon. Huipputähdet kohtaavat ja vain toinen joukkue jatkaa.

urheilu
Luka Modric, Kroatia
AOP

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Portugali tuli jatkopeleihin ilman tappiota – ja ilman voittoja. He pelasivat kolme tasapeliä alkulohkossa jopa hieman hämmentävästi. Hyökkäyspeli oli aika voimakasta ja ainakin UEFAn tilastojen mukaan Portugali on luonut eniten maalipaikkoja ja laukonut eniten vastustajan maalia kohti. Mutta voittotili on vielä avaamatta.

Tämä johtunee siitä, että joukkueella on ollut jopa vähän huonoa onnea puolustuksessa kimmokkeiden vuoksi, mutta myös heikkoa puolustamista. He ovat hallinneet jokaista kolmesta ottelustaan mielin määrin, mutta kohtuullisen hyvän suorituksen – neljän tehdyn maalin – vastapainoksi, oma verkko on heilunut myös neljästi. Aivan liian paljon näissä kekkereissä.

Portugali ylitti riman hipoen ja on nyt erittäin vaarallinen. Cristiano Ronaldo sai tehokipsin purettua tekemällä kaksi maalia, mutta myös syöttämällä Portugalin avausmaalin. Se syöttö oli todennäköisesti kisojen hienoin yksittäinen suoritus tähän mennessä: mikä ajoitus, mikä kovuus ja vieläpä hieno viimeistely. CR7 on herännyt.

Kolmen tasapelin myötä polusta jatkoon tuli vaikeampi. Vastassa on nyt hirmuisen itseluottamuksena siivittämä Kroatia. Suomen tuleva MM-kisavastustaja oli alkupeleissään pelillisesti loistava. ”Fanien” idioottimainen käytös vei voiton Tshekkiä vastaan, mutta tästä toivuttuaan, Kroatia kukisti väkivahvan Espanjan. Ja voitti vielä ILMAN Luka Modricia, pelinsä sielua ja suurta johtajaansa. Tästä huolimatta joukkue kukisti Espanjan ja laittoi aika monen EM-kisaveikkaajan rivit uusiksi. Kaavio meni päälaelleen kerta heitolla.

Kroatia on ollut juuri niin vahva kuin odotettiin. Nimilista on kovaa luokkaa. Jos ja kun Modric (toivottavasti) palaa lauantaina kentälle, Kroatian keskikentällä on se moottori ja dynamo, joka voi viedä pitkälle. Rakitic taas pelaa huomattavasti hyökkäävämmässä roolissa, jopa periaatteessa kärjessä, ja se on tuonut tulosta. Kun pelaajat kuten esimerkkinä Perisic, nostavat tasoaan kuin Kroatian entisaikojen supertähdet konsanaan kisoissa, on kasassa erinomainen joukkue.

Makkaranpaisto kannattaa ajoittaa joko tätä ottelua ennen tai sitten sen jälkeen. Tarjolla on aivan loistavaa jalkapalloviihdettä, suoraan Ranskasta ja Ylen kanavilla.

Loistava jalkapallo-ottelu edessä.

Jari Litmanen

Kroatia-Portugali suorana Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella kello 22.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat