Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Jokivarren Kunkku on nyt myös Pohjoismaiden kuningas – ruotsalaisori taipui loppusuoralla

Historian ensimmäisessä kylmäveristen Nordic King -kilpailussa saatiin suomalaisvoittaja, kun Jokivarren Kunkku oli ykkönen tulisella mailin matkalla.

urheilutapahtumat
Jokivarren Kunkku Antti Ojanperän (vas.) ja Jorma Kontion välissä.
Jokivarren Kunkku Antti Ojanperän (vas.) ja Jorma Kontion välissä.Suomen Hippos

Historian ensimmäisessä kylmäveristen Nordic King -kilpailussa saatiin suomalaisvoittaja, kun Jokivarren Kunkku oli ykkönen tulisella mailin matkalla. Jorma Kontion ohjastama ori kuittasi voitostaan 50 000 euroa.

Hallitsevan ravikuninkaan voittoaika kirjattiin lukemiin 19,9. Jokivarren Kunkun omistavat Alpo Posti ja Arto Salmi ja sitä valmentaa Antti Ojanperä.

- Jokivarren Kunkku oli tänään todella hyvä ja teki parhaan esityksensä minun ajamanani. Tällainen voitto tuntuu todella hyvältä. Uuden raviradan rakentaminen ja uuden suurkilpailun perustaminen on todella suuri asia koko lajille ja suomenhevoselle. Suuri kiitos kaikille, Pohjoismaiden menestynein raviohjastaja Kontio iloitsi.

Härmässä PowerParkin uudella radalla käydystä kilpailusta odotettiin ennakkoon Jokivarren Kunkun, SE-hevosen Vitterin sekä ruotsalaisoriin Månprinsen A.M.:n välistä taistoa. Jokivarren Kunkku oli lähtöauton takaa nopein ja hallitsi kilpailua keulasta koko 1609 metrin matkan.

Vitter joutui taipumaan jo hyvissä ajoin, ja loppusuoralla myös Månprinsen A.M. sai todeta suomenhevosen kovuuden.

- Kunkun kilpailuohjelma on nyt tiivis. Ensi viikolla mennään Suur-Hollola-ajoon ja sitten on edessä Suurmestaruus ja Kuninkuusravit. Kunkkua hoidetaan joka päivä parhaalla mahdollisella tasolla, mutta kyllä tästä voitosta varmasti porkkanoita tulee bonuksena, Ojanperä lupasi.

Jokivarren Kunkku vei nimiinsä ensimmäisen karsintalähdön ajalla 24,7 ja jätti Vitterin toiseksi. Toisessa karsintalähdössä Pikkukahveli antoi kovan vastuksen Månprinsen A.M.:lle, mutta joutui taipumaan loppusuoralla. Ruotsalaisvieras kuittasi alkuerän voiton ajalla 22,0.

Lähteet: Hippoksen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat