Turkki kiri takaa voittoon Suomesta Maailmanliigassa: "Ketuttaa aika reippaasti"

Suomen lentopallomaajoukkue hävisi Turkille lentopallon Maailmanliigan ottelussa lukemin 2–3.

urheilu
Tuomas Sammelvuo
Tuomas Sammelvuo (arkistokuva.)Ville Vuorinen

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kärsi karvaan tappion Turkille Maailmanliigan-ottelussa lukemin 2–3 (25–19, 25–21, 21–25, 22–25, 11–15). Egyptin Kairossa pelatussa ottelussa Suomi johti ottelua jo 2–0, mutta Turkki nousi takaa voittoon.

Kolmannen erän lopussa Suomella oli vielä erinomainen mahdollisuus viedä peli puhtain lukemin. Suomi johti jo lukemin 20–15 kolmatta erää, mutta Turkki nousi 21–25 -erävoittoon.

– Ketuttaa aika reippaasti, se on ihan selvä. Pelattiin aivan uskomattoman hienoa lentopalloa, mutta ei vain ottelun ratkaisuvaiheissa saatu hommaa poikki. Turkki pelasi järkevästi ja me ei käytetty omia momenttumiamme. Jos tällä tasolla ei ota itse mahdollisuuksia, niin ei ilmaiseksi kyllä niitä enää uusia anneta, maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Erikoinen peli, sillä peli oli poikki usein ja kaikenlaista tuomarisekoilua. Kun nyt tunteet ovat tunti pelin jälkeen tasaantuneet, pystyy jo ajattelemaan mitä me voidaan tästä oppia.

Turkki ei ole hävinnyt tämän vuoden Maailmanliigassa kertaakaan. Suomen parhaat pistemiehet olivat Olli-Pekka Ojansivu (22 pistettä) ja Tommi Siirilä (15 pistettä).

Kairon turnauksen viimeisessä ottelussa sunnuntaina Suomi kohtaa Japanin. Lähetys ottelusta alkaa Yle Areenassa klo 21.55 ja Yle TV1:ssä klo 21.56.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat