1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tallipäällikkö Räikkösen jatkosta Ferrarilla: Kimi ei ole huonompi kuin muut

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mukaan Kimi Räikkönen ei ole muita huonompi F1-kuljettaja, kun auto toimii.

Maurizio Arrivabene. Kuva: AOP

Ferrarin F1-tallipäällikkö Maurizio Arrivabene on saanut taas vastailla kysymyksiin suomalaiskuljettajan jatkamisesta italialaistallissa. Räikkösen nykyinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Spekulaatiot jatkosta ovatkin käyneet kuumina jo tässä vaiheessa kautta.

– Kimi tukee meitä valmistajien mestaruuteen. Hän on tehnyt hyvää työtä kauden 2016 ensimmäisessä osassa. Kun autoo toimii hänellä, en usko Räikkösen olevan huonompi kuin muut, Arrivabene sanoo motorsport.comin (siirryt toiseen palveluun)haastattelussa.

– Mutta on liian aikaista antaa lopullisia vastauksia ensi vuodesta. Kautta on vielä edessä kaksi kolmasosaa.

Arrivabene sanoo myös haastattelussa, että hänellä on erittäin suora ja rehellinen suhde Räikkösen ja toisen Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettelin kanssa.

– Kimi on enemmän introvertti. Mutta viimeisen puolentoista vuoden aikana hän on alkanut puhua enemmän.  Hän on erittäin tarkka, kun antaa ohjeita. Sebastian on avoin, huolellinen ja tarkka yksityiskohdista, tallipäällikkö kuvailee.

Hänen mukaansa Räikkönen ja Vettel ovat mukavia sekä viisaita kuljettajia, jotka joutuvat käsittelemään monia eri asioita.

– He lukevat paljon ja näkevät silmillään varikon taakse.