Belgian hyökkäysvoima liikaa Unkarille – konkarivahdin huipputorjunnatkaan eivät auttaneet

Belgia eteni kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin jalkapallon EM-turnauksessa, kun Unkari kaatui maalein 4-0 todella hyökkäysvoittoisessa pelissä. Unkarin konkarivahti Gabor Kiraly piti joukkuettaan pitkään pystyssä, mutta lopulta hänkään ei voinut mitään Eden Hazardin tähdittämälle hyökkäysvoimalle. Katso pelin kohokohdat klikkaamalla kuvaa!

Belgia juhlii
Belgia eteni kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin jalkapallon EM-turnauksessa, kun Unkari kaatui maalein 4-0 todella hyökkäysvoittoisessa pelissä. Unkarin konkarivahti Gabor Kiraly piti joukkuettaan pitkään pystyssä, mutta lopulta hänkään ei voinut mitään Eden Hazardin tähdittämälle hyökkäysvoimalle.

Belgia eteni jalkapallon EM-turnauksessa jo kahdeksan parhaan joukkoon, kun kisojen yllättäjäjoukkue Unkari kaatui selvin 4-0-lukemin.

Todella avoimien ovien ottelu ratkesi reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Belgian hyökkäyksen kapellimestari Eden Hazard järjesteli kaksi osumaa peräjälkeen. Ensin hän tarjosi syötöllään maalin vaihtomies Michy Batshuayille, ja hetken kuluttua mies laukoi itse komean osuman.

Hazardin lisäksi ottelun hahmoihin kuului Unkarin 40-vuotias konkarivahti Gabor Kiraly, joka college-housuissaan torjui varsinkin avausjaksolla useita huippupaikkoja. Lopulta EM-historian vanhimman pelaajan huippuvire jäi laihaksi lohduksi, kun Unkarin turnaus päättyi.

Belgia aloitti ottelun räväkästi ja sai palkinnon heti kymmenennellä minuutilla. Kevin De Bruyne antoi vapaapotkun, josta toppari Toby Alderweireld puski voimalla 1-0-osuman. Unkarin puolustus antoi Tottenham-pelurin puskea täysin vapaasti paraatipaikalta.

Yllättävän avoimessa pelissä nähtiin avausjaksolla useita puolittaisia paikkoja, mutta 35 minuutin kohdalla oli helähtää Belgian toinen osuma. De Bruyne laukoi upean vapaapotkun rangaistusalueen rajalta, mutta Kiraly esitti vieläkin upeamman torjunnan. Hän sai näppinsä pallon tielle ja ohjasi pelivälineen yläriman kautta ulos.

Myös Unkarilla oli paikkansa avausjaksolla. Gergo Lovrencics ja Balasz Dzsudzsak pääsivät kokeilemaan, mutta vihaiset kaukolaukaukset viuhuivat niukasti ohi. Toisella jaksolla avoin peli jatkui, ja molemmilla oli paikkoja osumiin jo ennen lopun tehohetkeä.

Ottelun lisäajalla Yannick Ferreira Carrasco teki uransa ensimmäisen maajoukkueosuman ja kaunisteli lukemat 4-0:aan.

Belgia kohtaa perjantaina (1.7.) pelattavassa puolivälierässä Walesin. Katso koko pudotuspelikaavio täältä! Unkarin hienot kisat puolestaan päättyivät tähän.

UNKARI - BELGIA 0-4 (0-1)

0-1 Toby Alderweireld (10.)
0-2 Michy Batshuayi (78.)
0-3 Eden Hazard (80.)
0-4 Yannick Carrasco (90+1.