Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jokerien jokeri Jani Rita lopettaa uransa

Jokerien ottelutilaston ykkönen Jani Rita, 35, ei vaihda enää seuraa vaan lopettaa uransa, kun uutta sopimusta Jokereihin ei tule.

urheilu
Jani Rita kuvassa
Tomi Hänninen

Jani Rita lopettaa jääkiekkouransa 35-vuotiaana, Helsingin Jokerit kertoo verkkosivuillaan. Jokerit jätti jo aiemmin keväällä haikeat jäähyväiset, kun se kertoi ettei Rita jatka seurassa.

Rita on helsinkiläisseuran ottelutilaston kaikkien aikojen ykkönen 617 runkosarjaottelullaan. Rita voitti Jokereissa A-nuorten SM-kultaa 1999, kaksi SM-liigan hopeaa 2000 ja 2007 sekä yhden pronssin 2012.

Pronssia hän voitti myös HPK:ssa keväällä 2005. Jokeripaidassa Rita oli SM-liigan maalikuningas kaudella 2006-07 tehtyään 32 osumaa. Ykköskierroksen NHL-varaus haki pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta kaudet 2001-2004.

- Jokereissa jatko ei ollut mahdollista, eikä lähialueiltakaan löytynyt sellaista pelipaikkaa, johon olisin halunnut lähteä mukaan. Kiinnostusta tuli kauempaa, mutta kahden pienen lapsen isänä haluan asua kotona vaimon tehdessä samalla uraa, Rita jatkoi.

Tiiviin pelitahdin keskellä SM-liigassa ja KHL:ssä Rita opiskeli Helsingin kauppakorkeassa taloushallintoa ja valmistui kandidaatiksi tänä keväänä. Seuraavana tavoitteena on suorittaa maisterin tutkinto ja lähteä luomaan uudenlaista uraa.

- Koin, että opintojen valitseminen pelaamisen sijaan oli tässä vaiheessa itselleni järkevin ratkaisu. Hieno ura jääkiekossa on takana, ja odotan innolla uusia, erilaisia haasteita. Nyt on aika ryhtyä luomaan sitä toista uraa, Rita kertoi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat