1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Video: Hallitseva mestari on lyöty – Italia paineli jatkoon loistoesityksen jälkeen

Italia päätti hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan kisat, kun se oli selvästi parempi joukkue ja voitti neljännesfinaalin maalein 2-0. Espanja ei pystynyt murtamaan Italian loistavasti pelannutta puolustusta. Katso ottelun parhaat palat kuvaa klikkaamalla!

Italia juhlii
Italia päätti hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan kisat, kun se oli selvästi parempi joukkue ja voitti neljännesfinaalin maalein 2-0. Espanja ei pystynyt murtamaan Italian loistavasti pelannutta puolustusta.

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Kaksi edellistä jalkapallon Euroopan mestaruutta vienyt Espanja joutui kotimatkalle heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Italia kukisti sen EM-turnauksen neljännesvälierässä maalein 2-0 (1-0).

Saapasmaan sankariksi nousi luottopuolustaja Giorgio Chiellini, joka runnoi voittomaalin reilun puolen tunnin jälkeen Ederin vapaapotkun paluupallosta. 2-0-loppulukemat iski Graziano Pelle ottelun lisäajalla.

Italia jatkaa turnaustaan ensi lauantain (2.7.) puolivälierässä, kun vastaan tulee hallitseva maailmanmestari Saksa. Pudotuspelikaavioon pääset tästä.

Ottelu alkoi rankkasateessa, mutta se ei ainakaan Italiaa haitannut. Sillä oli heti alussa kovia tilanteita, mutta David De Gea torjui hienosti niin Graziano Pellen lujan puskun kuin Emanuele Giaccherinin saksipotkunkin. Jälkimmäisessä tilanteessa tuomari kuitenkin näki rikkeen, joten maalia ei olisi hyväksytty.

Espanja pääsi peliin mukaan samoilla hetkillä, kun aurinko alkoi paistaa stadionin yllä. Huippupaikkoihin se ei kuitenkaan alkuhetkillä päässyt.

Italian hyvä alku palkittiin lopulta 33. minuutilla. Eder laukoi tulisen vapaapotkun, jonka De Gea torjui pahasti eteensä. Palloon ehti ensimmäisenä Giaccherini, jonka tökkäys päätyi Giorgio Chiellinille. Päävalmentaja Antonio Conten luottopuolustaja survoi läheltä ansaitun 1-0-johtomaalin. Katso osuma täältä.

Espanjalla oli toisen jakson alussa hyvä ote pelistä. Alvaro Moratalle aukesi loistava paikka, kun hän pääsi puskemaan läheltä. Yritys jäi kuitenkin löysäksi, ja konkari Gianluigi Buffon nappasi pallon varmasti.

Tämän jälkeen Italia oli iskeä vastahyökkäyksestä jo kahden maalin johdon. Eder syöteltiin komeasti läpiajoon, mutta De Gea piti Espanjan pinnalla ottamalla komean torjunnan.

Espanja loi pelin loppua kohden muutamia maalipaikkoja ja sai kovaa painetta Italian maalille, mutta Buffon ja puolustus kestivät rynnistyksen.

Lisäajalla Graziano Pelle kaunisteli loppulukemat 2-0:aan tehokkaasta vastahyökkäyksestä ja sinetöi hallitsevan mestarin kotimatkan.

ITALIA - ESPANJA 2-0 (1-0)

1-0 Giorgio Chiellini (33.)
2-0 Graziano Pelle (90+1.)