Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Englannille armotonta ryöpytystä mediassa: pilkkaa ärräviasta ja nolla-arvosana kaikille pelaajille

Brittimedia ei ole tunnettu tahdikkuudestaan. Islannille kärsityn nöyryyttävän neljännesvälierätappion jälkeen Englannin joukkue onkin saanut niskaansa melkoisen lokaryöpyn.

urheilu
Roy Hodgson
Roy Hodgson erosi tappion jälkeen.EPA

Islannin 2-1-neljännesvälierävoittoa Englannista on hehkutettu paitsi pienellä pohjoisella tuliperäisellä saarella, myös ympäri jalkapalloa seuraavaa Eurooppaa.

Brittein saarilla sävy on ollut ymmärrettävästi toisenlainen. Surkeasti esiintynyttä Englannin maajoukkuetta ja sen johtoa on ryöpytetty brittimedialle tyypilllisen kovin sanankääntein.

Esimerkiksi The Times -lehti palkitsi Englannin maajoukkueen jokaisen pelaajan arvosanalla 0 maanantaisen tappion jälkeen. Jokainen pelaaja sai toimitukselta haukut 87. peliminuutilla vaihdosta kentälle tullutta 18-vuotiasta Marcus Rashfordia lukuun ottamatta.

Mirror ei puolestaan malttanut olla menemättä henkilökohtaisuuksiin. Ärräviastaan tunnetun Englannin päävalmetajan Roy Hodgsonin eroilmoitus otettiin vastaan otsikolla "Brrrexit Hodgson". Suomeakin valmentanut konkariluotsi ilmoitti erostaan vain minuutteja tappion jälkeen.

48 maajoukkuemaalia Englannille iskenyt, nykyinen jalkapallokommentaattori Gary Lineker kuvaili tappiota Twitterissä maan historian pahimmaksi. Linekerin mukaan Englanti hävisi maalle, jossa on enemmän tulivuoria kuin ammattijalkapalloilijoita.

Daily Star puolestaan naureskeli Englannin maajoukkueen esitykselle anelemalla apua jumalan (god) sijaan turskalta (cod). Islanti on suuri turskanpyytäjämaa. Lisäksi Islanti ja Englanti kävivät vuosina 1958, 1972-1973 ja 1975-1976 niin sanotun turskasodan. Sekin päätyi Islannin voittoon.

Katso englantilaisten reaktiot alta.

Islanti kohtaa puolivälierässä sunnuntaina 3.7. EM-turnauksen isäntämaa Ranskan kello 22. Suora lähetys ottelusta Yle TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheella.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat