Ampumaurheilu Rion olympialaisissa: näin suomalaiset kilpailevat

Suomalaisia ampumaurheilijoita edustavat Riossa trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos. Trapin karsinnat ja finaali kilpaillaan 7.-8. elokuuta.

urheilu
Satu Mäkelä-Nummela ampuu trap-kilpailussa.
EPA / Oliver Weiken

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja kuumimmat videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

Trap: Satu Mäkelä-Nummela

Satu Mäkelä-Nummela oli ensimmäisiä olympiajoukkueeseen valittuja urheilijoita. Hän on myös viimeisin urheilija, joka on tuonut kesäolympialaisista Suomeen kultamitalin. Ampuja saavutti kirkkaimman mitalin trapissa Pekingissä vuonna 2008.

45-vuotias Mäkelä-Nummela on kaksinkertainen MM-pronssimitalisti. Olympiakullan jälkeen orimattilalainen valittiin myös Vuoden urheilijaksi. Rion olympiakisat ovat Mäkelä-Nummelalle jo kolmannet. Samaan ylsi aviomies ja valmentaja Matti Nummela. Lontoossa Mäkelä-Nummela sijoittui trapissa seitsemänneksi.

Vuonna 2015 Mäkelä-Nummela oli EM-kisojen kahdeksas, Euroopan-kisojen viides ja MM-kisojen 30:s. Mäkelä-Nummelalla on viisi trapin maailmancupin osakilpailuvoittoa, joista viimeisin vuonna 2015 toi olympiapaikan Rioon.

Miten olympiavoittoa juhlittiin Mäkelä-Nummelan työpaikalla, Orimattilassa sijaistevalla huoltoasemalla? Entä millaiset tunnelmat voittajan aviomiehellä, olympia-ampuja Matilla tuolloin vallitsivat? Katso arkistokooste Areenasta!

Trap: Vesa Törnroos

Vesa Törnroos teki toukokuussa 2015 huippusuorituksen ampumalla Suomelle maapaikan miesten trapin olympiakilpailuun. Heinolalainen sijoittui neljänneksi maailmancup-kilvassa Kyproksen Larnakassa ammuttuaan peruskilpailussa ennätystuloksensa 122.

Ensimmäistä kertaa olympialaisissa kilpailevaa Törnroosia, 33, valmentaa naisten trapin moninkertainen maailmanmestari Satu Pusila.

Arvokisoissa Törnroos on esiintynyt kolmesti. Vuoden 2014 MM-kisoissa hän sijoittui 83:nneksi ja vuonna 2015 MM-kisoissa sijoitus oli 68:s. Viime vuoden EM-kisoissa Törnroos oli 81:s.

Miten Törnroosin elämä mullistui tämän irtisanouduttuaan myyntitöistä? Katso arkistovideo Törnroosista **Areenasta! **

Trap-ammunta Riossa

Naiset

Karsinta sunnuntaina 7.8. klo 15.00-21.00 (Suomen aikaa)
Finaali sunnuntaina 7.8. klo 21.00-22.00

Miehet

Karsinta 1 sunnuntaina 7.8. klo 15.30-20.00
Karsinta 2 maanantaina 8.8. klo 15.30-18.30
Finaali maanantaina 8.8. klo 21.00-22.00

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat