Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Orpana ja Lanne veivät tenniksen Suomen mestaruudet

HVS:n Oona Orpana ja Ristomatti Lanne olivat ykkösiä tenniksen SM-kisoissa Turussa.

urheilu
Tennis yleiskuva

HVS:n Oona Orpana voitti naisten ja HVS:n Ristomatti Lanne miesten Suomen mestaruuden Turun Jarkko Nieminen Areenalla järjestetyissä yleisissä ulkokenttien SM-kilpailuissa. He veivät samalla nimiinsä Finnish Tour -osakilpailuvoitot.

Orpana voitti loppuottelun TaTS:in Johanna Hyötyä vastaan luvuin 6-4, 6-0.

- Minua jännitti alussa aika paljon, ja tein siksi virheitä. Kun jännitys meni ohi, peli alkoi kulkea tosi hyvin, toisen aikuisten SM-mitalinsa voittanut 15-vuotias Orpana sanoi.

Hän suuntaa maanantaina Tallinnaan nuorten kansainväliseen ITF-kilpailuun. Sen jälkeen vuorossa ovat EM-kilpailut ja Savitaipaleella pelattava 10 000 dollarin ammattilaisturnaus, jonne Orpana sai villin kortin voitettuaan edellisen Finnish Tourin Kaarinassa.

SM-voitollaan hän olisi oikeutettu osallistumaan myös Tampereen 10 000 dollarin kilpailuun, mutta EM-matka osuu samaan ajankohtaan.

Lanne vei finaalin 17-vuotiasta seuratoveriaan Patrick Kaukovaltaa vastaan 6-1, 6-1. Yhdysvalloissa Georgia Southern -yliopistossa harjoitteleva ja opiskeleva Lanne on kehittynyt viimeisen vuoden aikana kovaan iskuun. Hän oli sisäkenttien SM-kilpailuissa viime joulukuussa toinen.

- Ottelu oli kokonaisuudessaan minulle suhteellisen helppo. Sain useissa pisteissä iskettyä ensimmäisenä, mikä oli Patrickia vastaan tärkeää. Tarvittaessa puolustin myös hyvin, eikä syötölläni ollut vaikeuksia, Lanne kuvailee.

Hän pääsee villillä kortilla Aamulehti Tampere Openin ATP Challenger -tasoisen kilpailun pääsarjaan ja tavoittelee ammattilaismenestystä myös Kaarinan ja Hyvinkään 10 000 -dollarin ITF-kilpailuissa.

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat