Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu

Kontinen ja Peers venyivät Wimbledonissa - suomalais-australialainen kaksikko puolivälieriin

Henri Kontinen ja John Peers venyivät 3-2-voittoon Wimbledonin tennisturnauksen kolmannella kierroksella. Viides ottelupallo toi tuloksen kuudenneksi sijoitettua paria vastaan.

urheilu
Henri Kontinen (oik.) ja John Peers seisovat vierekkäin.
Henri Kontinen (oik.) ja John Peers.AOP

Henri Kontinen ja John Peers jatkavat kahdeksan parhaan joukkoon Wimbledonin tennisturnauksessa. Kymmenenneksi rankattu kaksikko venyi 3-2-voittoon hurjassa trilleriottelussa kuudenneksi sijoitettua paria Rohan Bopannania ja Florin Mergeania vastaan.

Suomalais-australialainen parivaljakko kärsi ensimmäisessä erässä 2-6-tappion, mutta kaksi seuraavaa päättyivät Kontisen ja Peersin 6-3- ja 6-4-voittoon. Vielä alkukierroksilla voittoon riitti kaksi erävoittoa, mutta kolmannelta kierrokselta lähtien voittaja ratkaistaan paras viidestä -systeemillä.

Neljäs erä eteni tasaisena, mutta Bopanna ja Mergea saivat peräti neljä eräpalloa Kontisen ja Peersin syötössä tilanteessa 6-5. Kaksikko kuitenkin selvitti tukalan tilanteen ja ratkaisu haettiin katkaisupelistä. Siinä Kontinen ja Peers hurjastelivat 6-2-johtoon, mutta nyt oli vastustajan vuoro selvittää kaikki neljä ottelupalloa. Bopannan ja Mergean veivät kuusi palloa putkeen ja erän lukemin 7-5.

Ratkaiseva viides erä oli niin ikään tasainen. Murtoja ei ensimmäisen 13 pelin aikana nähty, mutta 6-5-johdossa olleet Kontinen ja Peers saivat murtopallon Bopannan/Mergean syöttövuorossa. Viidennen erän ensimmäinen ja pelin viides ottelupallo tuotti tulosta ja suomalais-australialainen duo eteni puolivälieriin 2-6, 6-3, 6-4, 6-7, 8-6 -voitolla.

Paikka kahdeksan parhaan joukossa on Kontisen uran ensimmäinen Grand slam -turnauksessa. Seuraava vastustaja on vielä täysin auki, sillä ykkössijoitettu kaksikko Nicolas Mahut ja Pierre-Hugues Herbert eivät ole vielä pelanneet toisen kierroksen otteluaan Stephane Robertia ja Dudi Selaa vastaan. Jos ykköspari selvittää tiensä kolmannelle kierrokselle, vastaan asettuu ruotsalais-australialainen pari Robert Lindstedt - Sam Groth. Kyseisen ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Kontisen ja Peersin.

Suosittelemme

Tuoreimmat