1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kuuban lentopalloliitto kommentoi pelaajiinsa kohdistuvaa raiskausepäilyä tiukasti

Kuuban lentopalloliitto vannoo ryhtyvänsä toimiin törkeästä raiskauksesta epäiltyjä maajoukkuepelaajiaan kohtaan.

Kuva: AOP

Kuuban lentopalloliitto on kommentoinut tiedotteessaan kuutta maajoukkuepelaajaansa koskevia raiskausepäilyjä.

- Aiomme ryhtyä toimiin ja tehdä tarvittavat toimenpiteet, jotta oikeus tapahtuu. Tällainen käytös sotii vahvasti periaatteitamme ja etiikkaamme vastaan, luki liiton tiedotteessa medialle.

Liitto ei kuitenkaan täsmentänyt, millaisiin toimiin se pelaajia kohtaan ryhtyy.

Kuuban lentopallomaajoukkueen kuutta pelaajaa epäillään tamperelaisessa hotellissa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Poliisi otti viikonloppuna kiinni kaikkiaan kahdeksan pelaajaa, jotka olivat Tampereella osallistumassa lentopallon maailmanliigan turnaukseen. Kaksi pidätetyistä vapautettiin maanantaina, eikä heitä enää epäillä rikoksesta.

- Alustavat tiedot kertovat, että pelaajamme ovat sekaantuneet asiaan, joka on täysin urheilua ja yhteiskuntaamme ohjaavan kurin, kunniakoodiston ja kunnioituksen ulkopuolella, Kuuban lentopalloliiton tiedote jatkui.

Liitto ei ottanut tiedotteessaan kantaa siihen, mikä vaikutus tapauksella mahdollisesti on joukkueen osallistumiselle Rion olympialaisiin.

Pirkanmaan käräjäoikeus päättää tiistaina kuubalaisten lentopalloilijoiden mahdollisesta vangitsemisesta. Sisä-Suomen poliisi kertoi maanantaina, että se aikoo esittää kuuden pidätettynä olevan pelaajan vangitsemista. Asian pakkokeinokäsittely järjestetään käräjäoikeudessa päivällä.