Video: Bäckin hermot rautaa karsinnassa, Väyrynen niukasti finaalista

Kristian Bäck uhkui jo ennen Amsterdamin EM-kisojen pituuskarsintaa itseluottamusta ja antoi karsinnassa sanoilleen pontta. Bäck selviytyi kirkkaasti pituuden finaaliin, kun taas Henri Väyrynen jäi ilman finaalipaikkaa. Katso Bäckin hypyt kuvaa klikkaamalla!

Kristian Bäck
Kristian Bäck uhkui jo ennen Amsterdamin EM-kisojen pituuskarsintaa itseluottamusta ja antoi karsinnassa sanoilleen pontta. Bäck selviytyi kirkkaasti pituuden finaaliin tuloksella 796.

Kristian Bäckillä oli vaikeuksia saada tossunsa lankulle, mutta se ei vaikuttanut hänen tuloksiinsa. Ensimmäisellään hän ponnisti 736, mutta toisellaan hän leiskautti peräti 796 ja meni sillä karsinnan johtoon. Aivan karsinnan voittoon hyppy ei riittänyt, mutta toi ensimmäisessä aikuisten arvokisoissa hyppäävälle 19-vuotiaalle kuitenkin finaalipaikan.

Bäckillä jäi finaaliin vielä parannettavaa, sillä hänen ponnistuksensa lähti aivan lankun etuosasta. Vasa IS:n hyppääjän pitkää ponkaisua ei myöskään kelpuutettu uudeksi ennätykseksi, sillä tuulta oli hypyssä liikaa. Bäckin ennätys on siis edelleen 795.

Kauden kotimaisen kärkituloksen ja uuden ennätyksensä 807 hypännyt Henri Väyrynen sen sijaan ei päässyt finaaliin asti. Kajaanin Kipinän urheilija hyppäsi ensimmäisellään mukavasti 778, mutta toisella tuli yliastuttu hyppy. Viimeisellään Väyrynen sai taakseensa yli kolmen metrin tuulen ja hänen hyppynsä meni reippaasti yliastutuksi. Hän jäi karsinnassa 14:nneksi ja vain pari senttiä finaalipaikasta. Katso Väyrysen hyppy tästä!

Karsinnan pisimmän hypyn kiskaisi Ruotsin Michel Torneus, joka ponnisti 819. Kahdeksan metriä ylittivät myös Tshekin Radek Juska, Saksan Fabian Heinle ja Valko-Venäjän Kanstantsin Baritsheuski.