Video: Historiallinen maali - Ronaldo puski Portugalin lähelle finaalia

Cristiano Ronaldo vei Portugalin 1-0-johtoon Walesia vastaan. Maali nosti Ronaldon Michel Platinin rinnalle EM-kisojen kaikkien aikojen maalintekijänä.

Ronaldo

Portugalin ja Walesin välisen EM-välierän ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta verkko heilui heti toisen puoliskon alkajaisiksi. Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo nousi kulmapotkukuviossa Walesin kookkaita puolustajia korkeammalle ja puski lusitaanit 1-0-johtoon, kun peliä oli pelattu 50 minuuttia.

Ronaldo nousi maalillaan jalkapallon EM-kisojen kaikkien aikojen maalintekotilaston kärkipaikalle ranskalaislegenda Michel Platinin rinnalle. Maali oli portugalilaiselle yhdeksäs yhteensä neljännessä EM-lopputurnauksessaan. Platini viimeisteli kaikki yhdeksän maaliaan Ranskan mestaruuteen päättyneessä EM-kotiturnauksessa kesällä 1984.

Maaliennätys oli 31-vuotiaalle Ronaldolle jo kolmas ennätys Ranskan EM-nurmilla. Ronaldolla on nyt hallussaan EM-historian otteluennätys (20), ja hän on myös ensimmäisenä pelaajana viimeistellyt neljässä eri EM-lopputurnauksessa maalin.

Potugali johtaa ottelua tunnin kohdalla Ronaldon ja Nanin maaleilla 2-0.