Aitanaiset kirittävät toisiaan kohti ennätyksiä – "Keskinäinen kilpailu potkii eteenpäin"

Hilla Uusimäki kyselee Anniina Laitiselta vinkkejä ennen aikuisten arvokisadebyyttiään. Laitinenkin on tosin uuden edessä, sillä aiemmin hän on juossut EM-kisoissa vain viestissä.

urheilu
Hilla Uusimäki, Eveliina Määttänen ja Anniina Laitinen.
Hilla Uusimäki (vas.) ja Anniina Laitinen (oik.)Tomi Hänninen

Yleisurheilun EM-kisat suorana TV2:ssa ja Yle Puheessa. Katso kisaohjelma ja lähetysajat tästä.

AMSTERDAM. Kaksi suomalaisjuoksijaa kisaa välieräpaikasta perjantaina naisten 400 metrin aitajuoksussa, kun viivalle astuvat sekä Hilla Uusimäki ja Anniina Laitinen. Myös Venla Paunonen ja Viivi Lehikoinen alittivat EM-rajan, mutta Paunonen loukkaantui ja Lehikoinen keskittyy oman ikäluokkansa MM-kisoihin. Tulijoita olisi voinut olla siis enemmän kuin kisapaikkoja.

- Varmaan se keskinäinen kilpailu ajaa siihen, että kaikki juoksevat kovempia aikoja. Olemme harjoitelleet jonkin verran yhdessä, ja keskinäinen kilpailu potkii kaikkia eteenpäin, kun toiset parantavat ennätyksiä, aikuisten arvokisadebyyttinsä perjantaina tekevä Hilla Uusimäki pohtii.

Uusimäki, 20, on tällä kaudella jahdannut EM-rajaa kovalla tahdilla, mutta virtaa riittää myös kolmanteen ennätysjahtiin EM-kisoissa.

- Kesäkuun puolivälissä tuli aika paljon kisoja, kun jahtasimme rajaa ja kävin juoksemassa viestejä Belgiassa. Minulle kisat toimivat ihan hyvinä harjoituksina, ja uskon palautuneeni niistä. Toivottavasti on ennätyskunto, ja saisi vielä ajasta tiputettua.

Vinkkejä arvokisadebyyttiin Uusimäki saa Anniina Laitiselta, joka on aiemmin juossut EM-kisoissa viestijoukkueessa. Kokeneempi juoksija lähtee samantyylisillä tavoitteilla perjantain alkueriin.

- Aika hankala sanoa, mutta varmaan alle 57:n pitäisi juosta, eli aika reippaasti. Ensimmäisenä ajattelen vain sitä omaa juoksua ja ennätystä. Toivon tietenkin, että se riittää jatkoon.

- Hyvin on sujunut valmistautuminen, vaikka viimeiset kisat eivät menneet ihan nappiin, kun en saanut ehjiä juoksuja. Mutta harjoitukset sen jälkeen ovat sujuneet hyvin, ja jos yhtään sinnepäin osaa tehdä, niin homman pitäisi sujua.

Naisten 400 metrin aitajuoksun alkuerät perjantaina klo 15.15

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat