Suora

 • Kultaleijonat palaavat Suomeen
 • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Video: Arvokisadebytantti Bäck jäi EM-mitalista vain kaksi senttiä

Kristian Bäck yllätti Amsterdamin EM-kisojen pituuden karsinnassa hyppäämällä pisimmän hyppynsä 796. Tämä olisi finaalissa riittänyt pronssille. Katso Bäckin hypyt kuvaa klikkaamalla!

Michel Tornéus
Kristian Bäck
Kristian Bäck yllätti Amsterdamin EM-kisojen pituuden karsinnassa hyppäämällä pisimmän hyppynsä 796. Tämä olisi finaalissa riittänyt pronssille.

Yleisurheilun EM-kisat suorana TV2:ssa ja Yle Puheessa. Katso kisaohjelma ja lähetysajat tästä.

Kristian Bäck oli Suomen joukkueen suurimpia yllättäjiä, kun hän raivasi tiensä torstain pituushyppyfinaaliin. Bäckin karsintahyppy 796 oli hänen pisin hyppynsä, mutta viralliseksi ennätykseksi sitä ei voitu hyväksyä liian kovan tuulen takia. Finaalissa vaasalainen toisen polven huippu-urheilija osoitti, että hänen nimensä kannattaa panna muistiin.

Bäckillä oli jo karsinnassa vaikeuksia saada askeltaan osumaan lankulle. Tuolloin hänen askeleensa jäi vajaaksi, mutta finaalissa hänen ensimmäinen hyppynsä oli reippaasti yliastuttu. Mutta kuten karsinnassakin, vasta 19-vuotias ja ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan hyppäävä Bäck osoitti jälleen hermojensa kestävyyttä: toisella hypyllään hänen ponnistuksensa oli nappisuoritus ja hänen hyppynsä kantoi 791.

Bäckin kolmas hyppy oli tasaisen varma 773 ja hän varmisti paikkansa kolmella viimeisellä kierroksella. Neljännellään Bäck hyppäsi finaalin lyhyimmän hyppynsä 762, mutta pani kaiken peliin kahdessa viimeisessä hypyssään. Hän ei kuitenkaan pystynyt enää parantamaan tulostaan, sillä kaksi viimeistä hyppyä olivat yliastuttuja.

- Hyvä fiilis jäi kisoista, vaikka harmittaakin, että jäin kaksi senttiä mitalista. Oli heikko tulostaso ja minulla oli enemmän varastossa. Odotin enemmän, sillä kukaan ei hypännyt ihmeempiä, Bäck kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kisan voittoon hyppäsi tuttu mies: hallitseva olympiavoittaja, maailmanmestari ja Euroopan mestari Greg Rutherford. Ruotsin Michel Torneus tosin kiusasi brittiä pitkään, sillä rykäisi ensimmäisellään kauden parhaansa 821 ja piti kärkipaikkaa hallussaan viidennelle kierrokselle saakka. Tuolloin Rutherford hyppäsi neljä senttiä pidemmälle ja piti johdon loppuun asti. Torneus otti hopeaa ja Alankomaiden Ignisious Gaisah pronssia tuloksella 793. Bäck jäi siis mitalista vain vaivaiset kaksi senttiä.

M, PITUUS, FINAALI

 1. Greg Rutherford GBR 825
 2. Michel Torneus SWE 821
 3. Ignisious Gaisah NED 793
 4. Radek Juska CZE 793
 5. Kristian Bäck FIN 791
 6. Fabian Heinle GER 787
 7. Kafetien Gomis FRA 784
 8. K. Baritsheuski BLR 775
 9. Izmir Smajlaj ALB 775
 10. Lazar Anic SRB 763
 11. Lamont Marcell Jacobs ITA 759

Eusebio Caceres ESP -

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat