Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olympiavoittajalta tiukka näkemys - "Ruuskanen tarvitsee viikkojen heittotauon"

Soulin olympiavoittaja Tapio Korjus kertoi oman näkemyksensä Antti Ruuskasen kylkivaivaan, jonka pielaveteläinen sai keihään EM-loppukilpailussa torstaina.

urheilu
Antti Ruuskanen
Antti Ruuskanen EPA

Torstain keihäsfinaalissa reilut 82 metriä nakannut suomalaistähti jätti kaksi viimeistä kierrosta vaivojen takia väliin. Ruuskanen piteli finaalin aikana kylkeään ja oli tuskaisen näköinen.

Ruuskasen valmentaja Jarmo Hirvonen arveli, että kyseessä olisi ollut vain lihaskramppi. Keihäsmies lentää lauantaina kotimaahan ja jatkaa välittömästi Kuopioon, jossa kylki kuvataan vielä samana iltana.

- Pidämme Oulun Kalevan kisoihin (keihäskarsinta 23.7. ja finaali 24.7.) asti taukoa, käydään Joensuun Eliittikisoissa ja sitten kohti Rioa, Hirvonen suunnittelee.

Olympiavoittaja ja keihäsvalmentaja Tapio Korjus seurasi loppukilpailua heitto heitolta ja otti tuoreeltaan kantaa Ruuskasen vaivaan.

Lasse Viren ja Tapio Korjus (oik.) Paavo Nurmi Gamesissa 2016
Lasse Viren ja Tapio Korjus (oik.) Paavo Nurmi Gamesissa 2016Tomi Hänninen

- Sieltä selästä nappasi, kylkiluiden läheltä. Luulen tietäväni oman kokemukseni perusteella, mistä vaivasta on suurin piirtein kyse. Tukijalan iskeytyessä kipu on rajun pistävä, ihan kuin puukolla tökkäisi kipukohtaan, kuvaa Korjus.

Korjus näkee, että nyt pitää edetä järki ja maltti edellä - ilman riskejä, vaikka kuinka tekisi mieli kokeilla heittämistä jo ensi viikolla tai kahden viikon päästä.

- Tässä on kuusi viikko aikaa (keihäsfinaali 20.8.) Rioon. Antti on kovassa kunnossa, kaikki pitää tehdä Rion olympialaisten ehdoilla. Minä jättäisin kylmästi Kalevan kisat väliin, vaikka Urheiluliitto vaatisi sinne menoa.

- Kannattaisi pitää vähintään kolmen viikon heittotauon ja tehdä muita harjoitteita. Vaiva ei haittaa käsittääkseni punttia, loikkia ja kuntopalloharjoitteita, listaa Korjus.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat