Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yleisurheilun katsojaluvut romahtivat Ruotsissa kanavanvaihdon seurauksena

EM-yleisurheilu näkyy Ruotsissa ensimmäistä kertaa TV12-kanavalla. Vain 230000 katsojaa seurasi torstaina pituushyppääjä Michel Tornéuksen mitalihyppyjä.

urheilu
Michel Torneus
Michel TorneusEPA

EM-yleisurheilun katsojaluvut ovat jyrkässä laskussa Ruotsissa. Syy lienee uudessa lähetyskanavassa. Aiemmin oikeuksien haltija TV4 on näyttänyt yleisurheilua pääkanavallaan, mutta päätti tällä kertaa sijoitella EM-yleisurheilun toiselle ilmaiskanavalleen TV12:sta.

Torstaina yleisurheilun iltalähetys keräsi Ruotsissa uudelle kanavalle vain keskimäärin 230000 katsojaa. Illan aikana mm. Michel Tornéus kamppaili pituuden EM-kullasta. Kisojen avauspäivä oli torstaitakin vaatimattomampi. Iltajakso keräsi TV12-kanavalle vain 168000 katsojaa.

Luvut ovat hyvin vaatimattomia, sillä kaksi vuotta sitten Zurichin EM-kisoja katsoi TV4 kanavalla useampana päivänä keskimäärin liki 600000 katsojaa. Yleisurheilun aikana pääkanavalla on tänä vuonna näytetty EM-jalkapalloa ja mm. lifestyle-ohjelmia.

Suomessa Ylen lähetykset Amsterdamista ovat keränneet moninkertaisen määrän tv-katsojia Ruotsiin verrattuna. Keihään loppukilpailua katsoi keskimäärin 1,2 miljoonaa katselijaa ja avauspäivänäkin illan yleisurheilulähetystä seurasi keskimäärin yli 800000 katsojaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat