Suora

  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Urheiluruutu

43-vuotiaana ensimmäisiin EM-kisoihin ja heti oma ennätys – Manninen hehkui tyytyväisenä

Laura Manninen paransi puolella minuutilla omaa puolimaratonin ennätystään Amsterdamin EM-kisoissa. 43-vuotiaan ensikertalaisen sijoitus oli 35:s. Katso Mannisen haastattelu kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Laura Manninen
Laura Manninen paransi puolella minuutilla omaa puolimaratonin ennätystään Amsterdamin EM-kisoissa. 43-vuotiaan ensikertalaisen sijoitus oli 35:s.

*AMSTERDAM. *Laura Manninen oli yhtä hymyä Amsterdamin museoaukiolla hetki sen jälkeen, kun hän oli juossut maaliin 35:ntenä yleisurheilun EM-kisojen puolimaratonilla. Manninen juoksi 43-vuotiaana ensimmäiset arvokisansa, ja teki heti debyytissään uuden ennätyksensä 74:16. Aiempi ennätys parani puolella minuutilla.

- Omaan ennätykseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Sellainen normivahva juoksu, ja tällä kertaa oli hyvä kun oli niitä selkiä. Päätin aina, että tuon otan seitsemään kilometriin mennessä, tuon kymppiin mennessä ja niin edelleen. Se meni tosi hyvin, Manninen kertoi heti kisan jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Kisa juostiin aivan Amsterdamin keskustassa. Lähtö- ja maalialue olivat museoaukiolla reitin mutkitellessa yli kanaalien. Hienon reitin alkuun oli kuitenkin tehty erikoinen shikaani, kun kisa alkoi kahdella kapealla mutkalla.

- Ajattelin lähteä ihan hänniltä, kun ei siinä ole mikään kiire. Oman vauhdin ehtii hakea kyllä ja kukaan ei lähde liian hiljaa. Pientä tönimistä oli, mutta hengissä selvisin.

- Parissa jyrkässä mutkassa vauhti hyytyi, mutta muuten reitti oli tasainen. Mutta oli vaihteleva, ettei käynyt aika pitkäksi. Ja oli ihanasti kannustusta, tosi siistiä!

Anne-Mari Hyryläinen oli kisassa 20:s ja Minna Lamminen 67:s. Lamminen pyörtyi heti maaliin tultuaan.

- Minnalla oli varmaan nestehukka ja meni jalat alta. Viimeisillä voimilla meni norjalaisen ohi, on se kova, Manninen kehui joukkuekaveriaan.

Naisten puolimaratonin voitti Portugalin Sara Moreira.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat