Viimeinen päivä – nämä suomalaisurheilijat yrittävät vielä rikkoa Rion rajoja

Tänään on viimeinen päivä yrittää napata paikka Rion olympialaisiin. Ympäri maailman järjestetään pikkukisoja, joissa toiveikkaat yleisurheilijat yrittävät kisarajojen rikkomista.

Kristian Bäck Kuva: AOP

Tänään maanantaina 11.7. on viimeinen päivä yrittää rikkoa yleisurheilun kisarajoja elokuussa alkaviin Rion olympialaisiin. Ympäri maailman järjestetäänkin tänään lukuisia pienkisoja, joiden kautta toiveikkaat urheilijat pyrkivät lunastamaan viime hetken paikan kisoihin.

Myös Suomessa moni urheilija yrittää tänään kisarajojen alituksia tai ylityksiä. Esimerkiksi Kuortaneella kisaillaan iltapäivällä naisten keihäskisan merkeissä, jossa Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen yrittävät Rion rajan 62 metriä ylitystä.

Helsingissä moukarinaiset Inga Linna ja Merja Korpela yrittävät lingota kisavälineen 71 metriin, ja Vantaan pituushyppykisassa EM-pronssista kaksi senttiä jäänyt Kristian Bäck yrittää hypätä yli 815.

Vaikka tulostenteolla on kiire, voi viimeisen päivän paine myös parantaa suorituksia. Näin kävi esimerkiksi Bäckin ruotsalaiskollegalle Michel Torneukselle. Torneus loikkasi sunnuntaina varta vasten häntä ja hänen olympiaunelmaansa varten järjestetyssä kisassa Sierra Nevadassa huipputuloksen 844. Se on sekä Ruotsin että Pohjoismaiden uusi pituusennätys.

Rioon on tällä hetkellä lähdössä viisitoista suomalaista yleisurheilijaa, seitsemän naista ja kahdeksan miestä. Lisäksi moukarinheittäjä Tuomas Seppänen ja estejuoksija Camilla Richardsson voivat vielä päästä mukaan rankingsijoitusten perusteella.