Koe uusi yle.fi

Suora

  • Lentopallon MM: Puolivälierä BRA - RUS
  • Jääkiekkokierros ja jalkapalloa
  • Niklas Bäckström uskoo että uran paras kausi on vielä edessä

Keihäänheiton tuore EM-yllätysmestari heittää Lahdessa: "Kulta tuo paineita"

Latvialainen Zigismunds Sirmais myöntää EM-kullan tuovan paineita Rion olympialaisissa. Hyvän päivän sattuessa Sirmais uskoo kuitenkin haastavansa kenet tahansa.

urheilu
Vitezlav Vezely, Zigismunds Sirmais, Antti Ruuskanen
Zigismunds Sirmais nousi korkeimmalle korokkeelle Amsterdamissa.AOP

Lahden Eliittikisat TV2:ssa torstaina kello 18.30 alkaen.

Zigismunds Sirmais heitti yllättäen Euroopan mestaruuteen viikko sitten Amsterdamissa kauden parhaallaan 86,66. Puskista tulleen mestaruuden jälkeen latvialainen on suuremmin esillä myös torstaina Lahden Eliittikisoissa, kun yleisurheilijat palaavat tositoimiin EM-kisojen jälkeen.

Lahden kisat ovat Sirmaisille yksi välietapeista matkalla kohti Rioa. Amsterdamin tapahtumien jälkeen lähtökohta on kuitenkin erilainen, koska taakse jäi kova nippu keihään kärkimiehiä.

- On hieno kunnia olla Euroopan mestari, mutta se tuo myös paineita minulle. Toivottavasti pystyn käsittelemään sen. Kaikki alkaa nollasta siellä ja edessä on uusi kisa. Pitää elää hetkessä, Sirmais sanoo Yle Urheilulle.

- Katselin tilastoja ja minulla on kärkikymmenikön tulos. Tavoitteeni on sama kuin EM-kisoissa: päästä 12 parhaan joukkoon. Jos tulee todella hyvä päivä, yritän parantaa ennätystäni ja katsotaan, kuinka käy, latvialainen jatkaa.

Sirmais jäi EM-kisojen jälkeen vielä Amsterdamiin, jossa hän aloitti jo uudelleen harjoittelun. Keihäänheittäjälle tyypilliseen tapaan pientä vammaa on, mutta tarkoitus on joka tapauksessa heittää torstaina.

- Kylkeni ja selkäni ovat hieman kipeät. Ei mitään suurta, mutta toivottavasti se on kunnossa. Olen täällä kuitenkin kilpailemassa.

Huonommin Amsterdamissa kävi Sirmaisin tyttöystävälle Lina Muzelle, kun latvialaisheittäjän kausi päättyi hurjannäköiseen polven vääntymiseen. Se muuttaa vähän myös Sirmaisin suunnitelmia kohti Rioa.

- Lina on ihan ok, mutta hän ei varmaankaan lähde Rioon. Kuka tahansa voisi kaatua, sitä sattuu ja se on elämää. Meidän pitää hyväksyä se.

- Valmentajamme oli tarkoitus tulla maahamme, mutta nyt tulin Suomeen ja harjoittelen varmaankin yksin. Se muutti vähän tilannetta, mutta toivottavasti se sujuu hyvin.

Suosittelemme

Tuoreimmat