Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomikoriksen superlupaus suurien mahdollisuuksien edessä: "Vastaan tulevat Euroopan kovimmat jätkät"

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kirkkain tähti on 211-senttinen Lauri Markkanen, jonka päävastustajat pelaavat tällä hetkellä NBA:n kesäliigaa.

urheilu
Lauri Markkanen.
Jussi Koivunoro / Yle

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten suurin syömähammas lauantaina alkavissa EM-kotikisoissa on 211-senttinen Lauri Markkanen. Viime kaudella hän oli HBA-Märskyn paidassa miesten 1. divisioona A:n toiseksi paras pistemies 21,6 pisteen keskiarvollaan ja syksyllä tie vie Arizonan kovamaineiseen yliopistoon Yhdysvaltoihin.

- Mielestäni kaikki pelit on näytön paikkoja, kun netistä näkee nykyään kaiken. Mutta onhan se iso mahdollisuus, kun vastaan tulevat Euroopan kovimmat jätkät. Siinä pystyy näyttämään, mihin oikeasti pystyy, Markkanen totesi tyynesti.

Huippulahjakkaasta Markkasesta on povattu seuraavaa suomalaista ykköskierroksen NBA-varausta. Rankingeissa hänet on nostettu ikäluokkansa kymmenen parhaan pelaajan joukkoon Euroopassa, mikä on suomikoriksessa todella kova saavutus. Toistaiseksi ainoa suomalainen ensimmäisellä kierroksella varattu pelaaja on Petteri Koponen.

EM-kisoissa Markkanen, 19, saa vastaansa maanosan muut huippupelaajat, mutta nimeltä hän ei tulevia taistelupareja mainitse.

- Ei ole ketään sellaista yhtä, suurimmat ”viholliset” taitavat olla tällä hetkellä NBA:n kesäliigassa. Ei ole mitään henkilökohtaista kilpailua kenenkään kanssa, lähdetään kohtaamaan kaikkia joukkueena, Markkanen hymyili.

Onhan se iso mahdollisuus, kun vastaan tulevat Euroopan kovimmat jätkät.

Lauri Markkanen

Onhan se iso mahdollisuus, kun vastaan tulevat Euroopan kovimmat jätkät.

Lauri Markkanen

Ilman paineita, kotiyleisön tuella

Markkanen oli viime kesänä mukana miesten maajoukkueen leirityksessä, mutta loukkasi nilkkansa ja haaveet aikuisten EM-kisoista kariutuivat. Nyt edessä on kotikisat pykälää alemmassa sarjassa, jota arvostetaan kuitenkin eurooppalaisessa maajoukkuekoripallossa todella korkealle.

- On se tosi iso juttu, ei sitä vielä ihan ymmärräkään, Markkanen ihmetteli.

Paineita superlupaus ei kuitenkaan kotiyleisön edessä suostu ottamaan. Vasta vuosi sitten Euroopan A-divisioonaan noussut Suomi lähtee altavastaajana otteluihin ja pyrkii imemään lisävoimaa tunnetusti äänekkäistä faneista.

Mitä Markkanen kehottaa suomalaisyleisön erityisesti tarkkailevan nuoren susilauman otteluissa?

- Sitä meidän tahtoa. Annamme puolustuksessa aina kaikkemme ja hyökkäys tulee puolustuksen kautta. Yritämme lähteä puolustamaan mahdollisimman aggressiivisesti, Markkanen kiteytti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat