Bayern-painajainen päätökseen: Mario Götze palaa Dortmundiin

Mario Götze siirtyy vajaan 30 miljoonan euron kaupassa Bayern Münchenistä takaisin vanhaan seuraansa Borussia Dortmundiin.

Mario Götze on palaamassa Borussia Dortmundiin. Kuva: EPA / Kote Rodrigo

Saksalaispelaaja Mario Götzen seuraava seura on selvillä, mutta kohde ei missään nimessä ole uusi. Kolmen vuoden hukkareissun Saksan jättiseura Bayern Müncheniin tehnyt Götze palaa sinne mistä tulikin, eli Borussia Dortmundiin, useat eurooppalaiset urheilumediat raportoivat.

Lähteiden mukaan Borussia maksaa 24-vuotiaasta hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta 28 miljoonaa euroa. Sopimuksen pituus on viisi vuotta.

Götzen siirrolla on spekuloitu jo pitkään, sillä nuori saksalainen ei koskaan oikein onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa Bayernin riveissä. Hän ei myöskään tahtonut tulla toimeen valmentaja Pep Guardiolan kanssa.

Kesän alussa Götzen kerrottiin olevan halukas jatkamaan vielä seurassa ja harjoittelemaan uuden valmentajan Carlo Ancelottin alaisuudessa. Viimeisimpien tietojen mukaan Götze sai kuitenkin kuulla, ettei seuralla ole hänen suhteensa tulevaisuuden suunnitelmia.

Paluu tuttuun seuraan ei kuitenkaan ole välttämättä helppoa. Huhtikuussa Dortmundin fanit reagoivat jyllääviin siirtohuhuihin suurella Götzen-vastaisella katsomobanderollilla:

- Milan tai Madrid. Mutta ei Dortmund. Painu hittoon Götze, lakanassa luki siveästi suomennettuna.